fbpx

Ciprian Muresan/ Angajare de Clovn

Incepând de duminică, 10 noiembrie 2013, Ciprian Mureşan va expune timp de o lună în cadrul expoziţiei Mircea Cantor: Q.E.D. la Muzeul Naţional de Artă Contemporană. Tot duminică de la ora 18.00, sunteţi invitaţi la piesa de teatru “Angajare de Clovn”, de Matei Vişniec, în regia lui Gheorghe Balint, în cadrul Camerei de Oaspeţi.

Ciprian Mureşan îşi prezintă cel mai nou film al său: Untitled, 2012. “Doi regizori de teatru vor monta două spectacole diferite pe aceeaşi scena, în acelaşi timp. Regizorii au libertate totală în alegerea piesei pe care o vor monta. Fiecare dintre ei, precum şi actorii care joacă în cele două piese nu ştiu ce va performa celălalt grup. Cu toţii sunt constrânşi să-şi continue piesa până la sfârşit, deşi vor întâmpina o serie de dificultăţi pe parcurs. Sunt interesat prin această suprapunere forţată, de generarea unui nou text, dar şi de crearea unor momente de haos sau armonie care dizolvă limitele, graniţele cuvintelor declamate” C. M.

Piesa de teatru “Angajare de Clovn” scrisă de Matei Vişniec a fost montată în regia lui Gheorghe Balint la Teatrul Bacovia din Bacău în stagiunea 2012-2013 şi va fi jucată în premieră la Bucureşti în sala Auditorium a MNAC. În distribuţie: Eliza Noemi Judeu, Nina Ionescu şi Adelaida Perjoiu. La frontiera dintre grotesc si poezie, farsa tragică “Angajare de clovn” este o piesă care vorbeşte despre condiţia umană şi falsele ei strategii de supravieţuire. Inspirată de atmosfera oraşului natal din perioada copilăriei aceasta este ultima piesă scrisă în România de binecunoscutul dramaturg, poet şi romancier Matei Vişniec.

„Camera de oaspeţi” este un spaţiu integrat expoziţiei, ce va găzdui în fiecare lună lucrarea unui artist, prieten sau artizan care împărtăşeşte aceleaşi afinităţi cu Mircea Cantor: Rudolf Bone (aprilie), Geta Brătescu (mai), Gabriela Vanga (iunie), Ion Grigorescu (iulie), Corneliu Brudaşcu şi Andrei Şerban (august), Victor Man (septembrie), Oanea Vasile şi Ioan Opriş (octombrie), Ciprian Mureşan şi Angajare de clovn de Matei Vişniec, regia Gheorghe Balint, cu Eliza Noemi Judeu, Nina Ionescu şi Adelaida Perjoiu (noiembrie), Adrian Gagiu şi Ujvárossy Kerekes Gyöngyi (decembrie), Victoria Berbecaru (ianuarie), Miklós Onucsán (februarie), Pavel & Tudor (martie).

Expoziţia Mircea Cantor: Q.E.D va rămâne deschisă la MNAC până pe 10 aprilie 2014. Expoziţie îngrijită de: Raluca Velisar şi Mihai Pop. Arhitect: Attila Kim.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0