fbpx

Clădire înaltă din lemn?

Da, se poate construi înalt cu o structură portantă din lemn!

Imobilul de locuințe colective din Kajstaden, cu un regim de înălțime P + 8, este unul special. Performanța sa constă în faptul că este una dintre cele mai înalte clădiri din Suedia realizate cu structură din lemn masiv, o însumare a avantajelor tehnologiei moderne de construcții din materialul atât de aproape de cultura scandinavă.

Conceptul imobilului a fost proiectat de echipa C.F. Møller Architects și dezvoltat în strânsă colaborare cu Slättö Förvaltning și Byggbolaget.Pereții portanți, grinzile, ducturile pentru ascensoare și scări au fost construite din lemn stratificat. Construcția de lemn recurge la surse regenerabile și durabile, reușind să aibă un impact pozitiv asupra mediului și, în timp, asupra perspectivei globale a ciclului de viață. Cercetările recente arată beneficii și calități evidente pentru persoanele care locuiesc în case pe structură de lemn.

 

Kajstaden este un cartier rezidențial aproape de apă, din zona Öster Mälarstrand, Västerås, Suedia. Clădirea cu 9 etaje este cea mai recent construită din cartier și are structura realizată în întregime din lemn.

Noul cartier este proiectat compact, ca o extensie naturală a centrului orașului Västerås. Zona include Mälarparken și Notuddsparken, conectate pentru a forma o arie verde coezivă. Cartierul are o vedere generoasă spre lacul Mälaren și este situat în imediata vecinătate a pieței și a promenadei de pe chei.

Compusă din 99 de apartamente, dezvoltarea urbană Kajstaden are o primă etapă încheiată în primăvara anului 2018. Planul local pentru Öster Mälarstrand cuprinde, în ansamblu, aproximativ 700 de apartamente cu marine pentru bărci de agrement la care vor fi conectate și integrate noi dezvoltări rezidențiale promițând un mod de viață contemporan, însă profund conectat la apă.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0