Clădire multifuncțională – Mortsel, Belgia. EQUITONE

Noul ansamblu multifuncțional din Mortsel, Belgia face parte dintr-un proiect integrat și este un reper vizual în centrul orașului. Proiectul conține trei părți esențiale: o clădire pasivă multifuncțională, piața centrală și parcarea subterană care se întinde sub aceasta. Toate elementele componente sunt rea­lizate într-un parteneriat public-privat. Clădirea este o parte esențială a pieței orașului și are aceleași elemente de identificare urbană cu aceasta. Consola clădirii, de aproximativ 10 m, acoperă rampele de acces către parcarea subterană. Prin forma sa autentică și emblematică, arhitecții au creat o clădire de referință vis-à-vis de sediul existent al primăriei.

Fațada este alcătuită din elemente de fibrociment EQUITONE [tectiva] de culoare gri. Acestea sunt alternate de ferestre cu obloane din lemn de o nuanță deschisă. Această soluție tehnică pune în evidență clădirea, situată la intersecția mai multor fluxuri de circulație supra și subterană, destinate pietonilor și cicliștilor. Alegerea fațadei de o culoare și un aspect autentic creează o conexiune vizuală și materială cu pavimentul pieței. EQUITONE [tectiva] este un material pentru fațade ventilate de înaltă densitate, colorat în masă, ce conferă detalii clare, monolitice.