fbpx

Clip Stamp Fold. The Radical Architecture of Little Magazines

Explozia de reviste experimentale, de dimensiuni mai mult sau mai puţin reduse, din anii ‘60-’70 a determinat, treptat, transformări radicale în cultura arhitecturii, acest „univers” tipărit acţionând ca un loc de dezbatere şi inovaţie. Interesaţi de acest fenomen, o echipă de studenţi doctoranzi ai Şcolii de Arhitectură de la Universitatea Princeton a iniţiat un proiect complex de cercetare, sub coordonarea profesorului Beatriz Colomina. Timp de doi ani, aceştia au realizat interviuri cu editorii, arhitecţii şi teoreticienii care au publicat revistele, au participat la seminarii şi conferinţe, rezultatul final reprezentându-l o inedită expoziţie, care s-a materializat anul trecut şi într-un album publicat de renumita editură Actar. Printre cei care au participat la realizarea proiectului se numără Craig Buckley, Anthony Fontenot, Urtzi Grau, Lisa Hsieh, Alicia Imperiale, Lydia Kallipoliti, Olympia Kazi, Daniel Lopez-Perez şi Irene Sunwoo.

Clip Stamp Fold. The Radical Architecture of Little Magazines

Pe lângă selecţii reprezentative din 70 de reviste ale perioadei, albumul (cu o grafică îndrăzneaţă) include pamflete, manuale de construire, precum şi articole importante din revistele „oficiale”, influenţate de retorica colegilor experimentali şi/sau independenţi.

Unul dintre scopurile expoziţiei a fost să provoace vizitatorii la reflecţie asupra utilizărilor contemporane ale media în arhitectură, iar publicaţia omonimă reuşeşte să prelungească această invitaţie, făcând-o totodată accesibilă la scară mai largă.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0