fbpx

COHYA, Chișinău. Locul visătorilor gurmanzi

AMENAJARE DE INTERIOR: Grosu Art Studio TEXT: Iuliana Dumitru FOTO: Oleg Bajura, Valentin Jucov

COHYA Café, proaspăt deschisă la Chișinău, se prezintă drept un loc pentru „adevărații visători”, dar și, am adăuga, pentru pasionații de design și savori alese, fie că vorbim de gastronomie locală reinventată, de arta și știința cafelei, de deserturi intense și sculpturale ori de spectacolul cocktailurilor. Ei bine, toate aceste căutări par să se împlinească la COHYA, ce se regăsește, pe bună dreptate, printre cele 5 finaliste de la Restaurant & Bar Design Awards 2022.

Amenajarea semnată de arhitecții Victor Grosu și Cătălina Tofan (Grosu Art Studio) a urmărit liniile unei estetici rafinate, ce impresionează mai ales prin perfecțiunea detaliului. Materialele și finisajele folosite contribuie și ele la eleganța blândă și primitoare a interiorului: esențe nobile din lemn de nuc, piele maronie, delicată și plăcută la atingere, subtile elemente metalice mate din alamă, prezente inclusiv în picioarele scaunelor.

Restaurant bar design - Cohya Cafe Chisinau - Grosu Art Studio arh. Victor Grosu (25)

Localul este compus din mai multe zone, delimitate fie prin rafturi de vinuri, atent iluminate, fie prin suprafețe vitrate sau oglinzi ce invită la explorarea întregului spațiu: restaurantul, zona cu barul și cea care funcționează în regim de takeaway.

Restaurant bar design - Cohya Cafe Chisinau - Grosu Art Studio arh. Victor Grosu (36)

Piesa de maxim interes este însă floating bar-ul – un bloc de 4,20 metri lungime din piatră naturală, care, în ciuda masivității sale minerale, pare că sfidează gravitația (din nou, iluminatul și oglinzile augmentează iluzia și jocul geometriilor). Barul e de fapt laboratorul de licori, alcătuit din echipamentele ultraperformante și minimaliste Modbar ce asigură prepararea cafelei după cele mai exigente standarde. Dimineața, așadar, chimia și tehnologia se învârt în jurul aburului de cafea, pentru ca seara barul să se recompună, devenind teritoriu de experimente într-ale cocktailurilor.

Iar dacă încă nu v-am convins să puneți COHYA [Sonya] pe harta #degustbun a Chișinăului, vă împărtășim și câteva dintre preparatele pitoresc-contemporane ale locului: aricei cu ou poșat cu crab, scramble cu țipar, tartaletă cu creveți și mango, ba chiar și înghețată din porumb. Cât despre „puiul cosmic”… cu adevărat ne face să visăm.

COHYA e un local cu atitudine, în care mobilierul, detaliile, meniul, cafeaua, lumina, totul contează și contribuie la o experiență altfel, ce provoacă, zi de zi, papilele gustative. arh. Victor Grosu, coordonatorul proiectului
Restaurant bar design - Cohya Cafe Chisinau - Grosu Art Studio arh. Victor Grosu (85)
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0