fbpx

Colecția #degustbun: caiete pentru gânduri și schițe

TEXT: Manuela Zipiși; FOTO: Gallimard

Caiete, carnete, jurnale… obiecte prețioase cu veleități de confident care pot colecționa desene, gânduri, liste de cumpărături, flori presate, amintiri. Ușor desuete în vremea calendarelor ținute în Google, Miro sau alte tool-uri digitale dar cu atât mai prețioase pentru toți cei care apreciază atingerea hârtiei și puterea scrisului sau a desenului de mână. Mai jos, o scurtă listă a caietelor noastre preferate din ultima vreme, care ne ajută să inaugurăm seria colecțiilor #degustbun, dare de seamă a unor mici/mari plăceri cotidiene.
Foto: Fabrik
Cu dimensiuni și personalități diferite, dar cu uimitoare putere de a lega hârtie care să inspire, caietele și carnetele atelierului creator de frumoase obiecte Fabrik sunt un must have pentru iubitorii scrisului pe hârtie. Cu un look vintage, Carnetul de laborator „Malaxa” evocă nostalgic fabricile și uzinele și ne îndeamnă să ne punem pe treabă. (de găsit și la Room21)
Foto: OTOTO

Caietele și agendele studioului danez Notem încântă prin diversitate și detalii: softcover sau hardcover, pentru desen/scris sau agendă, în culori delicioase sau cu pattern pe copertă… alegerea nu e niciodată ușoară însă e în mod cert veselă. (de găsit și la OTOTO)

Foto: Palpabil

Că ne-am îndrăgostit de caietele studioului de design și risograph Palpabil, probabil știți deja. Caietele seriei cu obiecte desenate pe copertă sunt fin legate cu ață iar hârtia utilizată are nume care inspiră: Crush Lavender/Olive și Nautilus Classic. (de găsit și la Room21)

Foto: Mazilique Shop

Saint-Lazare este un atelier de creație care face branding, arhitectură și obiecte pe axa Paris-New York. În colecția lor de obiecte de descoperit și îndrăgit Le carnet A5, care își anunță sincer, de pe copertă, detaliile personalității. Plus că e fabricat din hârtie reciclată. (de găsit și la Mazilique Shop & Arzu)

Pentru pasionații de papetărie și de literatură există colecția carnetelor Papeterie Gallimard. În format pentru toate gusturile, chiar și de buzunar, caietele împrumută lookul și denumirea unor opere literare faimoase apărute de-a lungul timpului la prestigioasa editură franceză. (de găsit uneori și la librăria Kyralina)

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0