fbpx

Colecția Simon Says de la Aqua Creations

În 1994, artista Ayala Serfaty și fotograful Alby Serfaty puneau în Tel Aviv bazele unui mic atelier de mobilă și corpuri de iluminat – Aqua Creations. Atelierul a devenit cunoscut încă de la începuturi și a câștigat premii internaționale care i-au adus și o bună reputație, iar tehnicile artizanale folosite combinate cu cele mai noi tehnologii de iluminare l-au propulsat în fruntea proiectelor de urmărit.

Text: Elena Drăghici

Cu un background în arte plastice, Ayala Serfaty și-a pus amprenta propriului limbaj vizual pe lucrările Aqua Creations, fie că acestea sunt destinate spațiilor rezidențiale sau publice. Chiar dacă de-a lungul anilor producția a crescut semnificativ, tiparul pe care se pun în operă corpurile de iluminat a rămas realizat manual, iar artizanii calificați lucrează manual fiecare piesă în parte, asigurând consumatorul final că va primi acasă un obiect de calitate și totodată o mică operă de artă.

Întreaga muncă de creație, cercetare și proiectare se face la Tel Aviv, iar pe lângă punctele de distribuție din toată lumea, mai există un showroom și la New York.

Semnătura distinctivă a atelierului din Tel Aviv o reprezintă corpurile de iluminat din mătase naturală din colecția Mino. Recent, aceasta s-a îmbogățit cu lămpile de perete din seria Simon Says. Este pentru prima oară când cei de la Aqua Creations aplică mătasea pe un cadru nou de corp de iluminat, iar rezultatul este o lampă cu formă geometrică, delicată prin aspect și prețioasă prin materialele folosite. Fâșiile drepte de mătase sunt fixate pe lemn de mahon sau stejar și pot fi livrate în diferite mărimi sau culori. Partea interesantă este că acestea pot fi folosite clasic drept corpuri de iluminat sau, într-un spațiu mai mare, pot delimita prin lumina emanată o zonă de alta. Cumpărătorul final alege dacă să folosească o singură bucată sau să facă un joc de lumini din mai multe corpuri colorate diferit.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0