Colecțiile noi ale designerilor români de obiect îți spun povești de Crăciun la Made in RO #8

Pe 17 și 18 decembrie, DESIGNIST, primul și cel mai original proiect românesc de publishing online focusat pe designerii români de produs, design interior și industriile creative, iese din nou în offline cu ocazia unei noi ediții Made in RO – Târg de design românesc. Evenimentul va avea loc la Impact Hub Bucharest, un spațiu creativ și ultracentral din București, aflat pe str. Halelor nr. 5, în Piața Unirii, foarte aproape de Hanul lui Manuc.

Ediția a 8-a Made in RO are loc, ca în fiecare an, chiar în weekend-ul de dinaintea Crăciunului. Sute de cadouri vor spune povești de design românesc, în set-up de Crăciun. Să fie alb ca porțelanul, diafan ca mătasea, cu zvâc ca metalul, expresiv ca lemnul? Designerii români de produs te surprind cu sute de cadouri cool, care vor face valuri de sărbători: ceramică, mobilier, accesorii home&deco, decorațiuni de Crăciun altfel, jucării, lămpi funky, mic mobilier, accente fashion, cărți cu jocuri incluse. Vei fi introdus în atmosfera Made in RO prin poveștile obiectelor și ale creatorilor lor, ce îți vor fi dezvăluite una câte una, înainte de eveniment, pe site-ul designist.ro.

Peste 65 de designeri selectați în urma apelului de proiecte vin la București din Cluj, Timișoara, Craiova sau Târgoviște. Vei avea ocazia de a interacționa, într-o atmosferă cosy, familiară, cu branduri care participă pentru prima oară la eveniment, dar vei admira și multe proiecte și colecții noi, prezentate în premieră la Made in RO. Una dintre surprizele acestei ediții este selecția consistentă pe zona de ceramică – te vei întâlni cu 12 designeri ceramiști, unii dintre cei mai buni din România, între care îi menționăm pe Nistora Ceramics, Mădălina Teler, Una ca Luna sau Glorybox.

„Vizualul acestei ediții Made in RO are, ca de obicei, o poveste românească. Este o tradiție ca elementul grafic al afișului să fie creația unui designer român. Am pornit de la un set de farfurii decorative create special pentru noi de ceramista Mădălina Teler și ne-am folosit de pattern-urile lor grafice pentru a contura brăduțul Made in RO de anul acesta”, spune Elis Popescu, co-fondator designist.ro și Made in RO.

Pe lângă cele mai designish cadouri Made in RO, vei zăbovi la o cafea, la un ceai aromat, sau la o discuție despre design și vacanța de sărbători în cafeneaua pop-up, pregătită de Origo. Combic va expune cadouri cu arome de Crăciun scandinav în zona The Nordic Corner. Ruxandra Radian, proprietara magazinului, își propune să continue colaborarea cu meșteșugarii și designerii români, astfel încât să îmbogățească oferta boutique-ului său cu design made in RO.

Vor expune: Alina Constantin Ceramics, Ana Hodoiu, Atelier 437, Bogdan Deliu Leather Design, BUMbagR, Cai Verzi pe Pereți, Ceramic Sparrow, Christine on the Clouds, Colorhood, Cristina Ciobanu, Livia Coloji, CRESC, Deco-Box, Deep Design Concept, Design Your Space, Devla Accessories, EBTEAM, Eyecandy Monsters, Foldo, Globul Înfofolit, Glorybox, Halfdrop, În fața blocului, IF irinaflorea, Iutta, Lemnia, Lia Rădoi, Lightplay, Loved Things Studio, Noah, De Ceramică – Mădălina Teler, Marie Nouvelle, Mormi, Naphtaline, Nistora Ceramics, No No No, Oana Stoica Ceramics, OI, Ploosh, Pointer, Povești din Lut, Prăvălia cu Păpuși, Radu Abraham, Serebe, Sonjaline, Twigs & Bark, Ubikubi, Una ca Luna, Upside Down, Văzduh Crafts, Don Papillon, Wagner, Woodish, Zuriell, Keramice, Alina Simion, ATMA, Bianca Grin, Contemporia, Lady Magpie, Noha Nicolescu, Utopic-Mona Vulpoiu, Most Precious.

Când: 17-18 decembrie

Unde: Impact Hub Bucharest, Piața Unirii (Str. Halelor nr. 5), pe Splai
Bilet de intare: 10 lei
Facebook event: aici

 

Detalii și poveștile designerilor participanți pe www.designist.ro.

Pasionat de film?

Comandă BU#14 de pe igloo.ro și ai șansa să câștigi o invitație dublă la două dintre avanpremierele Les Films de Cannes a Bucarest, la Cinema Muzeul Țăranului, ambele proiecții fiind în prezența echipei regizorale!
👉 20 octombrie, ora 17:00 – Timebox 
👉 20 octombrie, ora 20:00 – Jurnalul familiei Escu

Câștigătorii vor fi aleși prin random.org, pe data de 19 octombrie.

COMANDĂ