fbpx

Compuneți o TEXTRAȚIE!

S-a lansat ediția a III-a / septembrie – octombrie 2017 din ARHITECTURA CELUILALT, un concurs fulger pentru tineri cu gânduri către lume.
MOTTO Ceea ce noi încercăm să facem este să încurajăm oamenii să chestioneze care este întrebarea, nu care este răspunsul. Nu este nimic mai rău decât a răspunde corect unei întrebări greșite. Cu mai mult de un milion de arhitecți în lume, mai multe soluții și idei ar trebui propuse pentru a ne adresa problemei sărăciei (…) Nu suntem învățați în universități lucurile cu adevărat importante.“ (Alejandro Aravena)

Concursul pentru discurs de arhitectură dorește să completeze o carență a educației de arhitectură din România, prin promovarea și încurajarea abordărilor teoretice și critice, pentru că în complexitatea lumii de astăzi o simplă practică profesională fără o poziţie teoretică asumată nu este suficientă.

TEMA „ARHITECTURA CELUILALT“: tema acestei ediții presupune realizarea unei TEXTRAȚII, text și/cu/prin/printre /în ilustrație capabile tocmai să formuleze o întrebare sau să sesizeze și să exprime o problemă. În domeniul arhitecturii, dificultatea de a exprima o idee fără un suport vizual este vădit resimțită, astfel încât textele din acest an trebuie însoțite de o ilustrație care nu se adresează talentului de desenator al participanților, ci tocmai capacității lor de a surprinde un concept prin intermediul unei ilustraţii – fotografie, colaj, desen, schemă, reprezentare diagramatică, schiţă.

1000 euro este PREMIUL oferit de organizatori. Câștigătorul va primi din partea Asociației AB PLus posibilitatea prezentării lucrării, timp de 5 minute, în cadrul FORUMULUI SHARE  București, 6-7 Noiembrie București, cu acoperirea tuturor costurilor de participare.

Toate lucrările ce îndeplinesc criteriile de eligibilitate vor fi publicate și promovate pe platforma arhitectura celuilalt.ro. Lucrările reprezentative rezultate din cele trei ediții de concurs, concluziile discuțiilor și transcriptul conferințelor juriului vor fi publicate într-o LUCRARE MANIFEST, ca rezultat al discuțiilor teoretice din ultimii trei ani cu tema „Arhitectura celuilalt“.

INTRĂ ÎN CONCURS! TEREMN LIMITĂ: 09 octombrie 2017

Pentru descarcarea regulamentului și mai multe informații consultați pagina web a concursului: https://arhitecturaceluilalt.ro/

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0