fbpx

Común – City of Mara noua cafenea cu băcănie șic de la Timișoara

DESIGN DE INTERIOR: Vinklu; TEXT: Manuela Zipiși: FOTO: Ovidiu Micșa (Admo Studio)

Pentru fanii cafenelei timișorene Común, vestea bună este că între timp a apărut și Comun 2, sau, mai bine zis, Común – City of Mara.
Noul Comun și-a găsit loc la parterul unui ansamblu rezidențial finalizat recent, City of Mara. Arh. Ștefan Păvăluță (Vinklu), autorul proiectului, a imaginat aici spațiul unei cafenele cu băcănie preluând stilistic motive, materiale și mobilier care o leagă de Común.
Amplasat într-o curte interioară, spațiul se bucură de parametri care au inspirat și aspectele proiectării, după cum ne-a mărturisit Ștefan: „Toate aspectele temei de proiectare, de la punctul prin care se face accesul până la dimensiunea zonei de retail joacă un rol important în morfologia finală a spațiului.”

În zona de fundal, delimitată de un kaki-muștar, și-au găsit loc spațiul de depozitare, grupul sanitar, zona de preparare și cea de expunere a panificației. Barul preparării cafelei își arată din plin silueta geometrică și după cum spuneam, elementele cafenelei Común își refac apariția într-un nou limbaj: „structura metalica cu terminații sferice devine suport pentru zona de retail și barul – masa comună se desparte și devine o insulă multifuncțională pentru specialitățile de cafea și patiserie.”

Oaspeții se pot bucura de produsele Común la singură masă rotundă care conturează zona opusă celei de retail dar și în curtea interioară. Materialele și finisajele se prind în horă (betonul aparent, tencuiala trasă, pardoseala de plută, tavanul retroiluminat de barisol) pentru a contura atmosfera veselă a unui spațiu în care îți dorești să revii.

PROIECT: Común – City of Mara; AMPLASAMENT: City of Mara, Timisoara; SUPRAFAŢĂ: 50 mp; DESIGN DE INTERIOR: Vinklu, arh. Ștefan Păvăluță; PROJECT MANAGER: Alin Iriza; FINALIZAT: 2023

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0