Comunicare afectivă, estetică

foto-1-img_9331

Penthouse-ul de aproximativ 200 mp din complexul Cortina Residence, situat în vecinătatea Parcului Herăstrău, a fost amenajat pornind de la premisa apropierii de natură.foto-2-img_9313

În conceptul proiectului s-a căutat un echilibru al naturalului cu un stil atemporal al culorilor neutre, punând accent pe multiple puncte de interes vizual. Lumina joacă un rol important, pătrunzând generos în spațiu grație terasei perimetrale.

foto-3-img_9472

Intrarea se face printr-un inedit culoar în­tu­ne­cat, cu pereții tratați cu vopsea decorativă care imită cortenul și fragmentat de un plan luminos asimetric. Atenția la detaliu este punctată prin silueta corpului de iluminat încastrat în perete, un detaliu discret care creează o senzație de fuziune cu spațiul, iar plafonul nu intersectează niciodată pereții.

foto-4-img_9423

Livingul este nuan­țat prin delimitarea zonelor de dining și de re­laxare cu ajutorul tapetului. Mobilierul ales este ne­utru și contribuie la senzația de fluiditate a spațiului. Corpurile de iluminat iconice, atent alese și pozițio­nate, înnobilează toate camerele.

foto-5-img_9363

Fiecare dintre ele reprezintă un obiect cu semnătură de designer și are o scenografie proprie. Masa de dining este un exemplu grăitor al conceptului amenajării bazat pe contrastul dintre materialele adiacent alese. Astfel blatul din lemn masiv tratat prezintă tăieturi brute și este așezat pe picioare din sticlă translucidă.

img_9541

Scaunele Panton de la Vitra sunt elementele sculpturale ale livingului. Dormitorul matrimonial aduce un plus de dinamism și teatralitate, element reluat și în celelalte spații ale casei grație texturilor alese.

foto-9-img_9627

Corpurile de iluminat folosite amplifică dimensiunile camerelor oferind un efect sofisticat Elementele vegetale știu să își facă loc în amenajare, atât în mod direct, cât și în finisaje. Penthouse-ul devine un spațiu al comunicării afective, al armoniei funcționale și estetice.

foto-10-img_9228

foto-11-img_9842

foto-12-img_9581

foto-13-img_9266

Proiect: Dofinteriors
Arhitecți: Raluca Gîndilă, Radu Dofin

Finalizat: 2016