fbpx

Conace & Pensiuni din România: Dominic Boutique – Cloașterf

1524 hec structura finita est per me Magistrum Stephanus Ungar Schesesius, e scris în corul bisericii din Cloașterf. Maistorul Stephanus Ungar Sighișoreanul era mândru că a isprăvit, în doar patru ani, un lăcaș a cărui zidire dura pe atunci cam tot atâtea decenii. Patronul bisericii, Sf. Nikolaus, a dat numele german al satului: Klossdorf. Un sat mărunt, cu gospodării puține. Spre coada satului, pe partea stângă, în rând cu biserica, este un șir de case. Pe cealaltă parte a uliței, sub deal, erau ateliere, livezi și pădurea. Dominic Boutique a moștenit această izolare, joncțiunea cu natura și liniștea locului.

img_5845

Poarta cea mare e flancată de două căsuțe, foste prăvălii sau ateliere. Locuința se află într-un colț al ogrăzii largi, cu sumedenie de acareturi. Vechimea clădirilor e abil speculată, lăsând la vedere, pe fațade ca și în camere, alternanța de piatră și cărămidă a zidăriei. Unelte ale unor meserii uitate, clanțe, ivăre și balamale bătute pe nicovală întregesc ambianța arhaică. Pardoseala din lemn și din lespezi de piatră e la fel de plăcută ochiului și tălpii ca și iarba din curte. Mobilierul a trecut și el prin mâna meșterilor restauratori. Lavițele pântecoase, mesele și scaunele țărănești nu excelează prin ornamente cioplite sau pictate, se mulțumesc doar să fie utile și trainice.

Ca și în alte case din aria de colonizare săsească, atmosfera locală este pregnantă și autentică, dar faptul că nu reconstituie o gospodărie stereotipă, ci curtea unei familii de meșteșugari îi conferă un caracter original și un farmec aparte.

PROIECT: Călin Noru Stamatoiu (amenajare interioară)
FINALIZAT: 2016

Pensiune inclusă în noul album igloobest
Conace și Pensiuni din România 2

Dacă vrei să te bucuri și tu de o astfel de călătorie în timp, comandă albumul Conace și Pensiuni din România până în 6 august și poți câștiga un weekend pentru 2 persoane chiar la Dominic Boutique – Cloașterf, jud. Sibiu. Campania noastră „Weekend la conac” ține toată vara, iar săptămânal îți poate aduce ca premiu o excursie în locurile prezentate în album.

cp2_concurs-39

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0