fbpx

Concert SoNoRo Conac la Vila Golescu din Câmpulung-Muscel

Seria de concerte de muzică de cameră din seria SoNoRo Conac continuă pe 25 septembrie 2013 cu o nouă reprezentaţie, de această dată, într-una dintre cele mai importante case de patrimoniu ale oraşului Câmpulung Muscel: Vila Golescu. Muzicienii SoNoRo care vor concerta sunt Alexandra Bobeico (vioară), Răzvan Popovici (violă), Christian Naş (violă) şi Andrei Ioniţă (violoncel). Programul muzical cuprinde piese de Béla Bartók, Wolfgang Amadeus Mozart, George Enescu, György Ligeti, Sergei Prokofiev şi Ludwig van Beethoven.

Concert SoNoRo Conac la Vila Golescu din Câmpulung-Muscel

Înaintea concertului, începând cu ora 18.00, oaspeţii au posibilitatea de a vizita gratuit, alături de un ghid, vila si parcul Golescu. Concertul SoNoRo Conac va fi urmat de un cocktail.

Vila Golescu a aparţinut uneia dintre cele mai vechi familii româneşti, a cărei istorie începe în secolul al XV-lea. Irina şi Elena Golescu, ultimele descendente ale acestei familii, au donat casa şi toate bunurile incluse: mobilierul de epocă, biblioteca, mici obiecte, fundaţiei Pro Patrimonio. Clădită în 1910, în stil neo-românesc tipic pentru această regiune, proprietatea este formată din vilă şi o mică anexă. Uşor de remarcat pe dealul care domină oraşul, clădirile sunt înconjurate de un parc terasat, care cuprinde multe plante rare şi exotice aduse din străinătate de proprietarul casei, Vasile Golescu. Rezultatul procesului de restaurare, care a durat cinci ani, este o combinaţie între casa memorială Golescu, având aproape tot mobilierul restaurat, şi o casă de oaspeţi confortabilă, cu toate facilităţile moderne, formată dintr-un hol, studio, sufragerie, bucătărie, cinci dormitoare şi trei băi. Vila găzduieşte adesea evenimente culturale, seminarii, lecturi sau lansări.

Concert SoNoRo Conac la Vila Golescu din Câmpulung-Muscel

Alături de alte clădiri de ptrimoniu reprezentative pentru oraşul Câmpulung-Muscel, Vila Golescu a fost prezentată în primul album igloo patrimoniu dedicat unui vechi oraş românesc, cu un rol important în devenirea istorică autohtonă.Volumul Câmpulung Muscel. Schiţe pentru o monografie arhitecturală, prezintă alături de exemple de clădiri de patrimoniu, precum Casa Golescu, Vila G. Ştefănescu sau Vila Matei Drăghiceanu care au beneficiat de restaurari fericite şi exemple de arhitectură civiliă vestita casă de Muscel fiind reprezentativă pentru tipul de locuire urbană medievală din Ţara Românească.

Calitatea informaţiilor, imaginilor şi materialelor folosite pentru realizarea acestui album face ca acesta să devină un reper important pentru cei interesaţi de patrimoniul naţional, specialişti sau nu, şi poate reprezenta un instrument util de cunoaştere şi promovare a potenţialului turistic al oraşului Câmpulung Muscel. Albumul este disponibil onine pe site-ul igloo aici: https://www.igloo.ro/carti/campulung-muscel

Concert SoNoRo Conac la Vila Golescu din Câmpulung-Muscel

Mai multe informaţii despre Vila Golescu din Câmpulung-Muscel găsiţi şi pe:

http://www.propatrimonio.org/index.php?option=com_content&view=article&id=79&Itemid=60

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0