fbpx

CONCURS Architecture of Necessity

Architecture of Necessity este trienala internațională de arhitectură pentru o construcție comunitară durabilă și face parte din proiectul WOOD 2019 de la Virserum Konsthall din Suedia. Se desfășoară cu sprijinul municipalității Hultsfred și al Federației Regionale a regiunii Kalmar.

Apelul de proiecte s-a deschis acum!

 

Ce proiecte pot fi înscrise în concurs?

Proiectele înregistrate în concurs pot varia de la clădiri construite la proiecte de urbanism sau proiecte comunitare. Propunerile trebuie să intre sub incidența manifestării și temei generale Architecture of Necessity.

 

Manifestul internațional privind arhitectura de necesitate a fost lansat în 2009. Pentru expozițiile din 2010, 2013 și 2016 au fost trimise mai mult de 600 de înscrieri din mai mult de 40 de țări.

Având în vedere problemele presante ale lumii de astăzi, juriul ar dori să vadă participări care se ocupă de contextul rural – vizând reactivarea locurilor uitate. Proiecte care revitalizează contextul atât prin transformarea clădirilor existente, cât și prin propunerea unor noi tipologii ce combină viața, munca și „spațiul liber”. Ca mulți alții, căutăm un limbaj arhitectural dezvoltat pentru orașe sau așezări mai mici și locuri care integrează peisaj, tipologie, detalii și materiale.

 

Participările înscrise în concurs ar putea fi proiecte neconstruite, dar, recunoscând binecunoscutul „deficit de implementare” în construcția durabilă, acordăm prioritate proiectelor construite.

Înscrierile pot fi făcute de persoane fizice sau juridice active din punct de vedere profesional. Pot participa în trienală birouri de arhitectură, contractori, administrații locale sau alte entități.

Proiectul depus în concurs trebuie să fie datat între 2016 și 2019.

 

Cum ar trebui să fie prezentate proiectele înscrise în concurs?

Proiectele înscrise în concurs vor fi prezentate în imagini însoțite de un text scurt, care explică modul în care au fost luate în considerare cele cinci criterii ale Arhitecturii de Necesitate.

Prezentarea ar trebui să fie pe patru pagini A3, format LANDSCAPE, într-un document PDF.

Dimensiunea maximă a fișierului este de 20 MB.

Textul trebuie să fie redactat în limba engleză în 12 p.

 

Fiecare înscriere trebuie trimisă o singură dată, prin e-mail.

Acest e-mail trebuie să conțină: date complete de contact ale participantului (nume, număr de telefon, număr de telefon mobil, adresa poștală și adresa curentă de e-mail), precum și motto-ul proiectului înscris.

Proiectul trebuie atașat la e-mail ca un singur document PDF.

Introduceți motto-ul în numele dosarului depus.

Trimiteți înscrierile la: arc@virserumskonsthall.com

 

Participare

Proiectele vor fi trimise la Virserum Konsthall până în data de 31 martie 2019.

Participanții aleși pentru a fi incluși în expoziție vor fi anunțați până la data de 15 aprilie 2019.

Participanții de succes vor fi apoi obligați să furnizeze materiale de înaltă rezoluție, conform instrucțiunilor Virserum Konsthall.

Juriul va selecta între trei până la cinci câștigători.

Câștigătorii vor fi anunțați până la data de 20 mai 2019.

 

Costuri

Participarea la primul proces de selecție este gratuită.

Participanții selectați pentru expoziție vor fi obligați să plătească o taxă de 250 EUR pentru fiecare proiect ales.

Toate proiectele alese vor fi publicate în cartea despre proiectul Wood 2019, cu o parte specială dedicată Arhitecturii de Necesitate.

Taxa va fi facturată și plătită către Virserum Konsthall până la data de 10 iunie 2019.

 

Publicare

Câștigătorii vor fi anunțați pe 20 mai 2019.

Le va fi rambursată suma de 1.200 euro, plus cheltuielile de călătorie către Virserum, precum și cazare pentru o persoană care să ia parte la deschiderea expoziției și să vorbească despre proiect la conferința Småland, summit-ului lemnului, în aceeași zi.

 

Juriu și expoziție

Juriul este responsabil pentru selectarea proiectelor înscrise în concurs și a câștigătorilor.

Este condus de Claes Caldenby, profesor de teoria și istoria arhitecturii la Universitatea de Tehnologie Chalmers din Gothenburg, Suedia. Ceilalți membri sunt profesorul asistent Tone Selmer-Olsen la Institutul de Urbanism și Peisaj din cadrul Școlii de Arhitectură și Design din Oslo și Karli Luik, arhitect și cofondator la Molumba.

Expoziția va avea loc la Virserum Konsthall între 27 iunie și 2 decembrie 2019, ca parte a WOOD 2019.

 

detalii la http://www.virserumskonsthall.com/archnec-architecture-necessity/

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0