fbpx

Concurs de soluții pentru Centrul Integrat de Transplant Cluj-Napoca

Ordinul Arhitecților din România, Filiala Transilvania a Ordinului Arhitecților din România și Consiliul Județean Cluj anunță lansarea Concursului Internațional de Soluții ”Centrul Integrat de Transplant Cluj-Napoca”.

Scopul acestui concurs este de a selecționa, în vederea atribuirii contractului de proiectare, cea mai bună soluție pentru un Centru Integrat de Transplant, situat în zona centrală a Municipiului Cluj-Napoca, în cadrul Ansamblului Clinicilor Universitare.

Centrul Integrat de Transplant va face parte din structura Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj. Proiectul are un puternic caracter inovator, urmărind realizarea primului centru de transplant din țară care acomodează toate facilitățile necesare pentru patru tipuri de transplant: transplant de cord, transplant de plămân, transplant hepatic și transplant renal.

Proiectul Centrului Integrat de Transplant își propune să ofere un exemplu de bune practici atât în ceea ce privește arhitectura medicală, cât și în ceea ce privește inserția unui volum de arhitectură contemporană într-un sit istoric, eterogen.

Autoritatea contractantă este Consiliul Județean Cluj, proprietarul terenului și beneficiarul rezultatelor concursului.

Concursul este organizat de către Ordinul Arhitecților din România (OAR) în parteneriat cu Filiala Transilvania a Ordinului Arhitecților din România (OAR-T), în conformitate cu Regulamentul de concursuri al Uniunii Internaționale a Arhitecților – UIA – și prevederile Recomandărilor Internaționale pentru Concursuri de Arhitectură și Urbanism adoptate în Conferința Generală UNESCO din 1956, revizuită în data de 27 noiembrie 1978, cu respectarea prevederilor legislației în vigoare privind atribuirea contractelor de achiziție publică.

Concursul de soluții este public, într-o singură fază, deschis pentru România, țările Uniunii Europene și Spațiului Economic European și Confederația Elvețiană.

Concursul de soluții este organizat ca o procedură independentă conform art. 105 lit. a) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, urmând ca ulterior, în baza prevederilor Art. 104 alin. (7) din aceeași lege, contractul de servicii de proiectare să fie atribuit concurentului câștigător al concursului, în urma unei proceduri de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare.

JURIUL CONCURSULUI

Membri titulari:

Membri supleanți:

  1. Arh. Claudiu Salanță – arhitect șef CJ Cluj
  2. Dr. Andrei Leșan
  3. Dr. Peter Jaksch
  4. Arh. Ștefan Bâlici
  5. Arh. Oana Gavriliu
  6. Arh. Dirk Dherde
  7. Arh. Andrei Șerbescu

  1. Dr. Alexandru Coman
  2. Arh. Silviu Aldea

 

PREMIILE ACORDATE

Premiul I: contractul de proiectare cu valoare estimată

la nivelul sumei de 4.252.500 EUR, fără TVA

Premiul II: 60.000 EUR

Premiul III: 30.000 EUR

Mențiunea I: 5.000 EUR

Mențiunea II: 5.000 EUR

CALENDARUL CONCURSULUI

Lansarea oficială a concursului Data lansării oficiale în SEAP
Vizită sit 19 iunie 2020
Data limită Predare proiecte 28 august 2020

ora 16:00

Jurizare proiecte 03 – 06 septembrie 2020
Anunț oficial câștigător

(conferință de presă cu juriul)

07 septembrie 2020

Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina oficială a concursului:

https://www.oar.archi/ro/concursuri/centrul-integrat-de-transplant-cluj-napoca

și în limba Engleză:

https://www.oar.archi/en/concursuri/cluj-napoca-comprehensive-transplant-centre

De asemenea, vă invităm să urmăriți, în continuare, pentru anunțuri și știri privind concursul pagina oficială de Facebook a Ordinului Arhitecților din România:

https://www.facebook.com/OARNational/

sau OAR Concursuri:

https://www.facebook.com/oar.concursuri/

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0