fbpx

Concurs de soluţii pentru Filarmonica Transilvania

Municipiul Cluj-Napoca, în parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor din România, a iniţiat un concurs de soluţii pentru realizarea unui ansamblu compus din Sală de Concerte, Sediul Filarmonicii Transilvania şi spaţii publice aferente.

Având în vedere că Filarmonica Transilvania nu are în prezent un sediu şi nicio sală de concerte pe măsura renumelui bine meritat, investiţia este pe deplin justificată. Noul ansamblu va asigura spaţiile necesare desfăşurării activităţii instituţiei de cultură a Filarmonicii Transilvania într-un cadru adecvat.

Prin ansamblul de clădiri dorit se urmăreşte realizarea unui exemplu pozitiv de încadrare urbanistică într-un context dat precum şi evidenţierea noii intervenţii printr-o arhitectură de înaltă clasă.

Investiţia propusă este una dintre cele mai importante la nivel naţional şi constituie unul din obiectivele principale pe care Municipiul Cluj-Napoca şi l-a propus să-l realizeze în competiţia pentru a fi desemnată Capitală Culturală Europeană în 2020.

Concursul de soluţii este deschis într-o singură fază, ca procedură de achiziţie publică, care conduce la atribuirea contractului de proiectare, fără organizarea altei proceduri.

Vor fi privilegiate proiectele în care primează calitatea architecturală a clădirilor propuse, dialogul cu urbanismul istoric şi contemporan, dialogul cu monumentul istoric şi încadrarea acestuia în noul ansamblu arhitectonic, precum şi relaţia urbanistică cu vecinătăţile sau rezolvarea pertinentă a acceselor pietonale şi auto.

Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 28 ianuarie, ora 10.00.

Mai multe detalii legate de concurs puteţi găsi pe www.oartransilvania.ro.

Anunţăm pe această cale încheierea concursului de soluţii pentru extinderea BCU Cluj-Napoca, urmând ca zilele următoare să prezentăm proiectele câştigătoare.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0