fbpx

CONCURS DESCHIS PENTRU DESIGNUL ŞI AMENAJAREA STANDULUI ROMÂNIEI LA CONGRESUL UIA, DURBAN, 2014

Ordinul Arhitecţilor din România va reprezenta arhitecţii români prin participarea sa la cel de-al XXV-lea Congres al Uniunii Internaţionale a Arhitecţilor UIA, găzduit anul acesta de oraşul Durban din Africa de Sud, în perioada 3-7 august 2014. Site-ul oficial al Congresului este http://www.uia2014durban.org/.

Tema principală a Congresului UIA Durban 2014 este ARCHITECTURE OTHERWHERE şi va fi explorată în câteva atent selectate subteme şi idei tematice care recunosc rolul arhitecturii ca gândire de avangardă: ADAPTARE PROACTIVĂ, ECOLOGIE şi VALORI (RESILIENCE, ECOLOGY, VALUES).

Arhitecţii români vor avea o delegaţie care va participa la Congres şi la Adunarea generală a UIA şi va prezenta o expunere tematică într-un stand în cadrul Expoziţiei UIA 2014 din Durban, deschisă în perioada 3-7 august 2014, la Centrul de Expoziţii al Durban International Convention Centre (ICC). Pentru a asigura o participare notabilă, de ţinută şi inspiratoare a arhitecţilor români la Durban, Ordinul Arhitecţilor din România organizează un concurs pentru designul şi amenajarea standului României.

Concursul este deschis tuturor arhitecţilor din România care activează în ţară sau în străinătate, fără limită de vârstă, fără discriminare faţă de gen sau palmares profesional, cu sau fără drept de semnătură, individual sau în echipă. Echipele pot include profesionişti şi studenţi din alte specialităţi, dar trebuie să fie coordonate cu un curator arhitect diplomat/licenţiat.

Relaţionând cu temele Congresului, fiind provocată de percepţia noastră faţă de regiunea/ţara/locul desfăşurării evenimentului, tema standului României la Durban este: ARCHITECTURE TELLER (POVESTITORUL DE ARHITECTURĂ). Arhitecţii din România transmit vizitatorilor o experienţă sau experienţele profesionale desfăşurate acasă sau altundeva, capacitatea de adaptare, de a îmbrăţişa alte valori, de a conlucra altfel decât de obicei cu un client sau cu un altfel de client, de a răspunde provocărilor şi problemelor unui altfel de mediu pentru a-şi practica profesia. Povestea profesionala trebuie să constituie o lecţie, să transmită un tâlc, să inspire şi să convingă audienţa de la Durban că arhitecţii români contribuie la manifestarea rolului arhitecturii contemporane ca mod de a gândi, demers şi practici de avangardă în societatea contemporană.

premii

Se vor acorda următoarele premii:

Premiul I – 15000 lei

Premiul II – 7500 lei

Premiul III – 3750 lei

juriul

Juriul este format din 5 titulari si 1 supleant:

– Magda Cârneci, critic de arta, poetă, membru titular

– Arh. Kazmer Kovacs, membru titular

– Adrian Majuru, antropolog, membru titular

– Arh. Dan Marin, membru titular

– Arh. Ana Maria Zahariade, membru titular

– Arh. Răzvan Salomia, membru supleant.

calendarul concursului

– lansarea concursului 27 februarie 2014

– întrebări / solicitări clarificare până la 20 martie 2014

– răspunsuri până la (runda 1) 10 martie 2014

– răspunsuri până la (runda 2) 27 martie 2014

– înscriere până la 31 martie 2014

– predarea online a propunerilor până la 8 aprilie 2014, ora 24.00

– jurizarea 11-12 aprilie 2014

– anunţarea rezultatelor 14-15 aprilie 2014

– termene contestaţii – depunere / soluţionare 18 aprilie / 23 aprilie 2014

Concurentul sau echipa care va câştiga concursul va fi invitat/ă să încheie un contract prin care, în limita bugetului propus, să îşi asume completarea conceptului participării, proiectarea standului şi a aplicaţiilor care permit transmiterea de date, prezentarea, materialele suport şi de promovare, transportul internaţional şi local, asigurarea executării expunerii, permanenţa la stand pe perioada deschiderii şi demontarea expoziţiei, conform caietului tehnic pus la dispoziţie de organizatori.

Prezentarea expunerii standului românesc de la Durban se va face, în mod excepţional, în avanpremieră, în spaţiul unde se va desfăşura Conferinţa naţională a OAR, Bucureşti, 28-29 iunie 2014.

Secretariatul concursului este la Ordinul Arhitecţilor din România cu sediul în Bucureşti, str. Pictor Arthur Verona nr. 19, cod poştal 010312, sector 1; tel./fax: (4)021-3172634; e-mail: concursuri@oar.org.ro. Modalitatea de comunicare cu arhitecţii va fi exclusiv în scris.

Concursul are pagina Internet pe site-ul OAR oar.squarespace.com.

Înscrierea la concurs se face în perioada 27 februarie-31 martie, iar predarea proiectelor se face online până la data de 8 aprilie 2014, ora 24.00.

Informaţiile legate de concurs, caietul de concurs şi anexele documentaţiei, aplicaţiile de înscriere, de adresare a întrebărilor şi solicitărilor de clarificare, precum şi aplicaţia de predare online (upload) vor fi accesibile în pagina concursului <oar.squarespace.com/concurs-durban/>.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0