fbpx

Concurs Equal Design Architecture for all / Arhitectura pentru toţi

Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” şi Asociaţia FIABA Italia – România organizează concursul pentru studenţi „Arhitectura pentru toţi”. Concursul este deschis studenţilor şi absolvenţilor din promoţia 2014, de la facultăţile de arhitectură, urbanism, arhitectură de interior şi design din toată ţara.

Concursul face parte din proiectul cultural „Equal Design – Arhitectura pentru toți”, inițiat în 8 decembrie 2014 și are ca scop selectarea celor mai bune soluţii pentru adaptarea unui pavilion expozițional amplasat într-un spațiu urban, la parametrii „universal design”.

„Arhitectura pentru toți” reprezintă o tematică abordată pe un fundal cultural delicat pornind de la grija specialiștilor și a investitorilor pentru configurarea spațiilor arhitecturale. În contextul politic global, într-o societate ce promovează drepturile omului, sfera problemelor tratate este extrem de largă; se discută despre egalitate între sexe, vârste, ranguri sociale, dar rareori despre o egalitate adusă la o scară a concretului: accesibilitatea tuturor, în toate spațiile. Din această perspectivă, individul se diferențiază față de semenul său prin raportul pe care îl deține cu spațiul arhitectural. Accesibilitatea reprezintă așadar nu doar o problematică asociată dotării unei construcții, ci o exigență de proiectare, care se adresează oricărei noi intervenții pe edificii existente sau noi. Pe acest fundal, schimbarea paradigmei în proiectare reprezintă o necesitate de natură sustenabilă esențială pentru implementarea unor modele care în timp să primească valoare de normalitate.

Componenţa juriului:
Prof. dr. arh. Marius Marcu Lapadat – Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”,
Decan – Facultatea de Arhitectură de Interior, Preşedinte juriu
Giuseppe Trieste – Președinte FIABA Italia
Conf. dr. arh. Beatrice Joger – Prorector Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”
Lector. dr. arh. Ioana Raluca Şerbănescu – Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”
Ing. Iulia Craioveanu – Iterum construct, Sponsor
Arh. Bruno Andreșoiu – Igloo Media, Sponsor
Asist. dr. arh. Oana Diaconescu – Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”
Asist. dr. arh. Daniel Nicolae Armenciu – Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”

Tema concursului:

Pavilionul va fi conceput după principiile „universal design”. Se dorește realizarea unei instalații de tip pavilion, care să se înscrie într-un gabarit virtual de maxim 5.00 x 6.00 x 3.00 metri (lxLxh). Planul de bază va fi înălțat de la cota terenului cu 35-50cm. Structura va fi reversibilă și se va putea monta și remonta în funcție de eveniment. Participanții vor integra următoarele funcțiuni: spațiu expozițional, punct de informare minimal, grup sanitar. Se cere acoperirea a maxim 1/4 din suprafața totală, în care se vor amenaja punctul de informare, grupul sanitar și o parte a zonei de expunere. Se va propune un tip de expunere flexibil ce va răspunde unei game variate de activități, lăsându-se la libera alegere a candidaților organizarea și imaginea acestuia. Materialele de construcție ale pavilionului vor fi alese de către participanți, dar se va ține cont de o posibilă realizare fezabilă a acestuia.

Calendarul concursului
– lansarea concursului: 8 aprilie 2015 ora 10:00 în sala G3;
– termen limită de înscriere și trimitere a întrebărilor: 10 mai 2015, ora 24.00;
– predarea proiectelor: 1 iunie 2015 orele 17,00-19,00. Predarea se va face în sala de materiale de construcţie a Departamentului de Ştiinţe Tehnice, UAUIM;
– jurizarea proiectelor: 13 – 15 iunie 2015;
– afişarea rezultatelor: 17 iunie 2015;
Data de premiere a proiectelor câştigătoare și expunere publică a acestora se va stabili ulterior, de către organizatori.

PREMII
– Premiul I – în valoare de 500 Euro și publicații Igloo Media
– Premiul II – în valoare de 250 Euro și publicații Igloo Media
– Premiul III – publicații Igloo Media și un abonament de un an la revista Igloo habitat & arhitectură
Celor trei caștigatori li se vor acorda trofee realizate în ceramică pictată manual în Spania, oferite de firma Cameleonia, sponsor al concursului.

Mai multe detalii gasiti aici: http://www.uauim.ro/evenimente/equal-design-2015/

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0