fbpx

Concurs internaţional pentru zona Badel din Zagreb

Primăria oraşului Zagreb în colaborare cu Societatea Arhitecţilor din Zagreb organizează un concurs de idei pentru găsirea unui plan de reabilitare urban-arhitecturală a zonei Badel din centrul capitalei croate. Tema este crearea unui segment urban modern, care să confere o notă de valoare adăugată întregii zone, respectând evoluţia istorică a ţesutului urban.

Organizatorii îşi doresc ca segmentul vizat să devină o marcă identitară a oraşului, precum şi un punct în care să se concentreze activităţi legate de sfera afacerilor, turism, cultură şi artă. O altă cerinţă importantă este crearea unui mediu de viaţă plăcut, dinamic şi durabil pentru comunitatea locală.

Competiţia vizează, în primul rând, acele clădiri sau spaţii publice al căror program sau conţinut nu este încă definit. Astfel, arhitecţii sunt invitaţi să exploreze trăsăturile caracteristice, formale şi spaţiale, ale noilor structuri şi să analizeze potenţialul zonei.

Concurs internaţional pentru zona Badel din Zagreb

Participarea este anonimă şi deschisă arhitecţilor din întreaga lume, urmărindu-se colectarea a cât mai multe propuneri la nivel conceptual. Concursul de idei poate fi premergător unei a doua faze, pentru realizare, sau poate constitui o bază pentru selectarea unor birouri care vor fi invitate să participe la o competiţie limitată.

Formularul de înscriere, precum şi mai multe detalii referitoare la înscriere şi la regulamentul competiţiei se regăsesc pe www.d-a-z.hr. Cei înscrişi pot solicita mai multe informaţii până miercuri, 22 februarie 2012, iar data limită de trimitere a propunerilor este joi, 5 aprilie 2012, ora 12.00 (CET).

Concurs internaţional pentru zona Badel din Zagreb

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0