fbpx

Concurs naţional de proiecte pentru Bienala de Arhitectură de la Veneţia 2012

Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Cultural Român şi Uniunea Arhitecţilor din România au lansat concursul pentru selectarea proiectelor care vor reprezenta România la cea de-a 13-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Arhitectură – la Biennale di Venezia.

Anul acesta, proiectele se vor realiza în două spaţii expoziţionale: Pavilionul României din Giardini della Biennale şi Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.

Tema BienaleiCommon Ground – lansată de curatorul acestei ediţii, David Chipperfield, pune accent pe lucrurile care sunt comune tuturor arhitecţilor, de la condiţiile în care este practicată arhitectura, la influenţele, istoriile şi afinităţile care le contextualizează profesia. Common Ground se referă, de asemenea, la suprafeţele dintre clădiri, la spaţiul urban şi la contribuţia pe care o poate aduce arhitectura în a defini terenul comun al oraşului, interogând în profunzime semnificaţia spaţiilor create de arhitectură: spaţiul politic, social şi public din care arhitectura face parte. Conceptul curatorial încurajează folosirea oricărui mijloc posibil pentru a vorbi despre fundamentele profesiei, subliniind importanţa viitorului acestei arte, din punctul de vedere al relaţiei dintre marii arhitecţi şi generaţiile tinere care se raportează la aceştia.

Concurs naţional de proiecte pentru Bienala de Arhitectură de la Veneţia 2012

În ceea ce priveşte bugetele puse la dispoziţie, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional va asigura, în limita sumei de 650.000 lei brut, finanţarea proiectului organizat în Pavilionul României din Giardini della Biennale iar Institutul Cultural Român, în limita în limita sumei de 148.000 lei brut, finanţarea proiectului organizat în Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.

Concursul este unul public, deschis participării autorilor individuali sau reuniţi în grupuri ori organizaţii neguvernamentale de profil.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 23 de aprilie, ora 17.00.

Datele de desfăşurare a Bienalei:

27 şi 28 august 2012: pre-vizionare;

29 august 2012: deschidere pentru public;

25 noiembrie 2012: închidere.

Informaţii complete despre modalitatea de participare puteţi găsi pe http://www.icr.ro/concurs_bienala_arhitectura_venetia_2012

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0