fbpx

#Concursdesoluții Rethinking Resources | Standul OAR la Congresul Mondial al Arhitecților

Ordinul Arhitecților din România (OAR) anunță oficial lansarea Concursului de Soluții pentru Standul OAR la Congresul Mondial al Arhitecților UIA 2023, Copenhaga. Concursul are ca scop selectarea celei mai bune soluții pentru Standul OAR, pentru atribuirea contractului de proiectare și amenajare.

Congresul Mondial al Arhitecților UIA 2023 își propune ca arhitectura să devină un instrument central în realizarea celor 17 obiective de dezvoltare durabilă ale ONU. Evenimentul urmează să prezinte cele mai recente și revoluționare cercetări științifice, prin care participanții să descopere atât metode și materiale noi de lucru, cât și anumite rețele intersectoriale / interdisciplinare, informații care să ajute mai departe în pavarea drumului spre un mediu construit mai durabil. Congresul Sustainable Futures. Leave No One Behind va gravita în jurul unui dublu angajament față de sustenabilitatea socială și de mediu. OAR a ales să propună tema regândirii resurselor – Design for Rethinking Resources, pentru amenajarea standului propriu din cadrul spațiului expozițional Bella Center Copenhagen (BCC). Invităm concurenții să prezinte cum este în acest moment încurajată productivitatea resurselor în România și ce acțiuni de îmbunătățire ar putea fi benefice, în lumina faptului că domeniul în care activăm generează resurse secundare care pot compensa treptat deficitul tot mai mare de materii prime.

 

Ordinul Arhitecților din România (OAR), secțiune membră a Regiunii II UIA, va reprezenta arhitecții români prin participarea sa la cel de-al XXVII-lea Congres al Uniunii Internaționale a Arhitecților, găzduit anul acesta de orașul Copenhaga din Danemarca, în perioada 2 – 6 iulie 2023 (UIA2023CPH). OAR este Promotorul și Organizatorul concursului pentru standul României. Concursul este o procedură privată de atribuire a contractului pentru designul și realizarea standului OAR din expoziția organizată cu ocazia Congresului în spațiul expozițional Bella Center Copenhagen (BCC).

 

Juriul concursului 

Ana Maria Zahariade

Kalliopi Dimou

Brîndușa Tudor

Laura Paraschiv

Bogdan Iancu

 

Premiile acordate 

Premiul I: 30.000 RON și contractul de proiectare și amenajare a Standului OAR, în valoare de 40.000 EUR.

Premiul II:  20.000 RON

Premiul III: 10.000 RON

 

Calendarul concursului 

Lansarea concursului 

29 martie 2023 

Termen limită pentru adresarea întrebărilor

17 aprilie, ora 23:59

Publicarea răspunsurilor

21 aprilie 2023

Termen predare propuneri

03 mai 2023, ora 16:00

Pregătirea jurizării (Comisie tehnică)

05 mai 2023

Jurizarea propunerilor

08-09 mai 2023

Anunțarea rezultatelor

10 mai 2023

Publicarea galeriei de propuneri

11 mai 2023

Termen depunere contestații

17 mai 2023

 

Toate informațiile despre concurs, documentația pusă la dispoziție participanților și alte informații suplimentare pot fi găsite pe pagina oficială a concursului:

https://oar.archi/concursuri/oar/standul-oar-congresul-uia-2023-copenhaga/

 

De asemenea, vă invităm să urmăriți, în continuare, pentru anunțuri și știri privind concursul pagina oficială de Facebook a Ordinului Arhitecților din România:

https://www.facebook.com/OARNational/

 

sau OAR Concursuri:

https://www.facebook.com/oar.concursuri/

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0