fbpx

Concursul „Înclinaţie spre lumină” şi-a desemnat câştigătorii

VELUX România a premiat arhitecţii români câştigători ai concursului Înclinaţie spre lumină, în cadrul unei ceremonii desfăşurate sâmbătă, 2 octombrie la Braşov într-un cadru relaxant, la baza de agrement de sub Tâmpa.

În perioada mai – septembrie 2010, arhitecţii români care au realizat proiecte finalizate in ultimii trei ani, la care au folosite produse VELUX, au avut posibilitatea să se înscrie pe site-ul concursului Înclinaţie spre lumină, pentru a câştiga unul dintre premiile oferite de VELUX România. La sfârşitul perioadei de înregistrare, un juriu format din arhitecţi cunoscuţi, specialişti în iluminat din ţară şi reprezentanţi ai companiei VELUX din România şi Danemarca, au analizat proiectele din cele trei categorii de concurs: reabilitare de pod, avantajul unei locuinţe de vârf, mansardare de bloc.

Concursul

În urma evaluărilor, juriul prezidat de Arh. Şerban Ţigănaş – Preşedinte Ordinul Arhitecţilor din România, a desemnat câştigătorii:

La secţiunea Reabilitare de pod care a cuprins lucrări existente în care s-a optat pentru funcţionalizarea spaţiului de sub acoperiş, câştigătorul Premiului VELUX România 2010 în valoare de 3000 euro este Arh. Bogdan Demetrescu, D Proiect, Timişoara, pentru proiectul Extindere şi amenajare mansardă în pod existent. Cele două menţiuni în valoare de 1000 de euro fiecare au fost câştigate de Arh. Adrian Untaru – AND Birou de arhitectură Bucureşti pentru proiectul Reabilitarea unei case existente şi de Arh. Corvin Cristian, Bucureşti pentru Mansarda Gh. Lazãr.

La secţiunea Avantajul unui spaţiu de vârf care a cuprins proiecte de clădiri noi, care utilizează spaţiul de sub acoperiş, câştigătorul este Arh. Marius Miclăuş, Studioul de arhitectură Archaeus, Timişoara, proiect Casa MK. Pe lângă premiul de 3000 de euro, a fost acordată şi o menţiune în valoare de 1000 de euro arhitecţilor de la Vitamin A – Arh. Paul Buchert, Arh.Rudolf Graef, Arh. Lavinia Popa, Arh. Alin Mărgărit, pentru proiectul Sus în sat, realizat în Gărâna.

Premiul VELUX România 2010, în valoare de 3000 de euro, la secţiunea Mansardare de bloc (mansarde realizate pe acoperişuri terasă ale blocurilor existente) a fost câştigat de Arh. Ştefan Simion şi Arh. Irina Meliţă Poster, Bucureşti pentru proiectul Casa de pe terasă.

Concursul

A construi arhitectură înseamnă a folosi aerul şi lumina, împachetate în forme continue. Concursul “Înclinaţie spre lumină” ne-a adus bucuria întâlnirii cu câteva lucrări în care arhitecţii au folosit cu ştiinţă lumina ca material de construcţie. Casele au fundaţii şi acoperişuri asa cum copacii au rădăcini şi coroane. Atât casele vechi, cât şi cele noi s-au dovedit sensibile, înclinate spre lumină. Pentru mine acest concurs a fost şi o înclinaţie spre speranţă.”, a declarat preşedintele juriului, Arh. Şerban Ţigănaş.

VELUX România a lansat concursul Înclinaţie spre lumină cu scopul de a promova proiectele care utilizează în mod ingenios iluminarea prin intermediul ferestrelor de mansardă şi de a repera proiecte demne de a fi promovate ca şi exemple reuşite, în urma aprecierii specialiştilor.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0