fbpx

Concursul Național al Montatorilor de Pardoseli și Art Floors 2017

În perioada 23 – 26 martie 2017, la Romexpo – Pavilionul C3, se va desfășura o nouă ediție a Concursului Național al Montatorilor de Pardoseli din România, coroborat cu expoziția specializată ART FLOORS 2017. Evenimentul va fi organizat de AMPR (Asociația Montatorilor de Pardoseli din România), cu sprijinul EUFA P+F (Asociația Europeană pentru Promovarea Pregătirii Profesionale a Montatorilor de Parchet și Pardoseli), și va avea loc în paralel cu cea mai importantă manifestare expozițională de construcții din România, care reunește târgurile Construct Expo, Ambient Expo, Romtherm, Mobila Expo și Expo Flowers & Garden. În cadrul acestui amplu eveniment, va avea loc de asemenea decernarea premiilor Concursului Național de Design pentru Pardoseli, organizat în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București.

Branșa montatorilor și furnizorilor de soluții pentru pardoseli este animată în această perioadă de perspectiva organizării unui nou ”festival” al lor, în cadrul căruia se vor întâlni, vor participa cu cele mai noi materiale și soluții de montaj, vor urmări competiția celor mai buni tineri montatori din domeniu. Acestea cu atât mai mult cu cât la ediția din 2017 sunt prevăzute, pe lângă cele două secțiuni devenite tradiționale, pardoseli de lemn și elastice/textile (PVC, linoleum, mochetă), încă două noi secțiuni: pardoseli turnate (epoxi, poliuretan) și pardoseli reci (gresie, piatră naturală). Competiția devine astfel tot mai cuprinzătoare, iar zona expozițională aferentă, reunită sub denumirea ”Art Floors”, oferă o imagine tot mai completă asupra pieței de pardoseli.

Secțiuni de concurs

 • pardoseli de lemn (parchet)
 • pardoseli elastice/textile (PVC, linoleum, mochetă)
 • pardoseli turnate (epoxi, poliuretan)
 • pardoseli reci (gresie, piatră naturală)

Criteriile care stau la baza evaluării lucrărilor și candidaților sunt cele stabilite de EUFA P+F, întâlnite în toate competițiile de profil:

 • exactitatea montajului față de planul tematic
 • calitatea montajului și acuratețea îmbinărilor
 • încadrarea în termenul de execuție
 • modul de abordare a etapelor
 • curățenia la locul de muncă
 • modul în care sunt folosite sculele și echipamentele
 • estetica

Pe parcursul a patru zile de evenimente, este așteptat publicul vizitator specializat (arhitecți, ingineri constructori, antreprenori, distribuitori de materiale din domeniu, montatori, presă de specialitate, dezvoltatori etc.), dar și numeroși potențiali beneficiari, interesați de materiale pentru amenajări și de ultimele noutăți din domeniul pardoselilor. Evenimentul oferă astfel companiilor specializate posibilitatea ca, pe lângă prezența cu un stand expozițional în cadrul căruia să interacționeze cu publicul vizitator, să aibă și oportunitatea de a face prezentări de produse și /sau să susțină conferințe pe teme de interes pentru specialiștii din domeniu.

 • Concursul Național al Montatorilor de Pardoseli: eveniment care promovează performanța, profesionalismul și materialele de bună calitate în rândul profesioniștilor în construcții, a publicului larg și a tinerilor care vor să îmbrățișeze o specializare în acest domeniu.
 • Art Floors: expoziție specializată, dedicată producătorilor, importatorilor și distribuitorilor de pardoseli și accesorii pentru pardoseli din România.
 • Concursul Național de Design pentru Pardoseli: concurs destinat arhitecților și studenților la o facultate de arhitectură.

Organizatorii asigură pentru participanții la concurs un arbitraj de specialitate la cel mai înalt nivel, prin prezența personală a Președintelui EUFA P+F, domnul Heinz Brehm, și a altor doi arbitri germani, precum și a unor arbitri români care au absolvit cursuri de profil la școala din Neustadt an der Aisch (Germania), atestate de organizația europeană amintită. Aceștia vor concepe de asemenea modelele propuse competitorilor, cu ajutorul cărora să poată fi decis clasamentul, ținând cont de toate exigențele prevăzute în regulamentul de concurs. Este asigurată astfel o competiție cu standarde și exigențe ridicate, punând în operă cele mai performante materiale de montaj de pe piața europeană.

Menționăm că prima ediție a avut loc în 2008, iar ultimele două ediții ediții au fost organizate în septembrie 2015 la Romexpo și mai 2014 la Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, în martie 2012 organizându-se la București Concursul European al Montatorilor de Pardoseli.

Câștigătorii celor 4 secțiuni vor primi premii din partea sponsorilor și organizatorilor, iar cel mai bun parchetar va participa la întrecerea europeană ce va avea loc în 2018 în Suedia.

Ediția de anul acesta a beneficiat încă din start de deschiderea și participarea unui număr mare de promotori ai evenimentului. Organizatorii mulțumesc pe această cale tuturor celor care au răspuns cu promptitudine la primele semnale și inițiative: sponsori, firme de montaj care și-au anunțat participarea cu competitori, furnizori de echipamente pentru buna desfășurare a manifestării. Vă așteptăm să fiți alături de noi în perioada 23 – 26 martie 2017, ca montatori profesioniști înscriși în concurs, ca expozanți sau vizitatori.

Informații actualizate pe:

www.pardoselimagazin.ro/artfloors/2017 

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0