fbpx

Conferinţă „architecture in out politics” la Trienala de la Lisabona

În cadrul Trienalei de Arhitectură de la Lisabona, din toamna acestui an, va avea loc, în zilele de 19 şi 20 noiembrie, conferinţa internaţională cu titlul „architecture in out politics”. Aceasta vine în completarea temei generale a evenimentului, respectiv problema locuirii în ţările în curs de dezvoltare, exprimată prin motto-ul „Let’s talk about houses”.

Atât arhitectura cât şi politica sunt, în acelaşi timp, argument şi proces, iar legătura dintre ele nu poate fi negată: lucrările de construcţie depind de situaţia economică şi, în consecinţă de condiţia financiară a comanditarilor, formele reflectă ideologii şi modele de comportament, iar clădirile oficiale trebuie să fie reprezentative pentru guvernele aflate la putere.

Conferinţa „architecture in out politics” îşi ia drept punct de plecare aceste premise, ea constituind o oportunitate de a reflecta şi discuta asupra rolului arhitecturii în catalizarea proceselor democratice şi condiţiei sale de marcă temporală şi spaţială a acestora. Abordarea este una interdisciplinară, în cadrul căreia reflecţia critică se înscrie într-o reţea generată de patru factori: politică, cetăţenie, ambiguitate şi instrumente. Aceştia vor sta la baza unei analize asupra arhitecturii contemporane în ipostaza sa de manifest, prezenţă fizică şi funcţiune.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0