fbpx

Conferinţa internaţională Architecture Corporate Foresight 2012

În data de 2 februarie 2012 va avea loc prima ediţie a conferinţei internaţionale Architecture Corporate Foresight – sau, pe scurt – ACF×. Organizatorii au ales pentru evenimentul care va aduce laolaltă profesionişti reputaţi din domeniile arhitecturii, designului şi comunicării o locaţie inedită, situată în munţii din apropierea localităţii Ischgl din Tirol.

Conferinţa internaţională Architecture Corporate Foresight 2012

Temele discutate se vor încadra în zona tendinţelor şi noilor tehnologii, mergând de la mega-oraşe la cercetarea tendinţelor în vederea identificării acelor elemente care vor defini, în viitor, noi stiluri de viaţă în mediul urban, în contextul transformărilor petrecute la nivel mondial.

Astfel, conturarea mega-oraşelor ridică problema transformării la nivel de infrastructură, mai ales în ceea ce priveşte forma zonelor centrale, transformare ce va trebui să ţină cont de aspecte climatice, tehnologice şi geografice, precum şi de modul în care acestea pot fi integrate în actul de a construi. Discuţiile legate de cercetarea tendinţelor în arhitectură se vor axa pe noile materiale şi tehnologii, unele dintre ideile discutate, cum ar fi operarea calculatorului de la distanţă, apărând din ce în ce mai puţin improbabile. Alte subiecte prezentate vor fi eficientizarea reţelelor de comunicare şi noile forme ale locuirii, precum şi ale spaţiilor de lucru.

În cadrul discuţiilor, accentul va cădea asupra lumii digitale şi media, discuţiile urmărind să arate felul în care acestea pot fi integrate în strategii de dezvoltare urbană. Printre cei care au confirmat că vor lua cuvântul în cadrul evenimentului se numără arhitecţii Bjarke Ingels şi Jürgen Mayer H., trend researcher-ul Lidweij Edelkoort şi Assaf Biderman, Associate Director al SENSEable City Laboratory din cadrul Massachusetts Institute of Technology.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial al evenimentului, www.acf-conference.com

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0