fbpx

Conferință Jan Gehl – despre cum să redăm oraşele oamenilor. Rezumat

Pe 8 iunie, la invitaţia igloo media, cunoscutul arhitect danez Jan Gehl a susţinut la ARCUB o conferinţă prilejuită de lansarea traducerii în română a celebrei cărţi "Viaţa între clădiri. Utilizările spaţiului public" (http://www.igloo.ro/colectii/48/), o lucrare de referinţă în domeniul arhitecturii şi planificării urbane.
De mai bine de 40 de ani, Jan Gehl a transformat medii urbane din întreaga lume, bazându-se pe cercetarea directă a modului în care oamenii folosesc spaţiile şi discutând cu ei despre ce şi-ar dori. Fie că a fost vorba de Copenhaga, oraşul în care locuieşte şI azi şI care poate fi considerat cea mai mare victorie a sa, de New York sau de Guangzhou, motto-ul său a rămas tot timpul acelaşi: "doar arhitectura care ia în calcul scara umană şI interacţiunile care se produc la nivelul ei este o arhitectură de succes."
Apelând la exemple şi situaţii cu care s-a confruntat direct, Jan Gehl a vorbit la Bucureşti despre cum se poate îmbunătăţi calitatea spaţiilor destinate pietonilor şi bicicliştilor, despre cum putem construi un oraş mai prietenos, mai uman.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0