fbpx

Conferinţă la Muzeul Zambaccian. Despre estetica Parisului în ruină

Muzeul Naţional de Artă al României, Asociaţia Prietenii Muzeului Naţional de Artă al României şi Institutul Francez din Bucureşti vă invită la o nouă conferinţă în limba franceză susţinută de Stéphane-Jacques Addade, membru al Camerei Europene a Experţilor de Artă, în cadrul Serilor Prietenilor la Muzeul Zambaccian.

Conferinţa se intitulează “Hippolyte Blancard ou l’esthétique d’une capitale en ruines” şi va avea loc miercuri, 30 iunie 2010, orele 18.30 la Muzeul Zambaccian, strada Muzeul Zambaccian, nr. 21 A.

Intrarea este liberă, dar din cauza numărului limitat de locuri, participarea publicului se va face pe bază de înscriere la numerele de telefon 021.231.55.17, 0762.215.800 sau prin e-mail la friends@art.museum.ro.

Hippolyte Blancard (1843 – 1924) este unul dintre numeroşii fotografi parizieni care au ieşit pe străzile oraşului şi în împrejurimi – mai ales la Saint-Cloud – în 1871, pentru a surprinde distrugerile provocate în timpul asediului Parisului, urmat de Comuna din Paris – primele evenimente din istoria Franţei intens fotografiate.

După capitularea Parisului, la 28 ianuarie 1871, în urma luptelor împotriva armatei prusace, imaginile cu oraşul devastat suscitau o uimitoare atracţie atât printre artişti, care vedeau în clădirile incendiate frumuseţea ruinelor antice, cât şi în rândul industriei emergente a turismului care, precum agenţia Cook din Londra, a mers până la a organiza pentru publicul britanic vizite ale Parisului în ruine.

Cu referire la acest context, în cadrul conferinţei, Stéphane-Jacques Addade va propune pentru analiză fotografia Inscription a Saint-Cloud (1871) de Hippolyte Blancard.

Conferinţă la Muzeul Zambaccian. Despre estetica Parisului în ruină

Conferinţă la Muzeul Zambaccian. Despre estetica Parisului în ruină

Detalii suplimentare puteţi găsi aici.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0