fbpx

Conferinţă Patrick Bouchain la Institutul Francez din Bucureşti

Pe 12 martie, Institul Francez din Bucureşti vă invită la o conferinţă susţinută de arhitectul şi scenograful Patrick Bouchain la Sala Elvira Popescu, începând cu ora 18:30.

« Profund anticonformist », potrivit revistei Express, Bouchain, născut la Paris în 1945, promovează, de treizeci de ani, o politică foarte democratică a arhitecturii.

Absolvent al Université de Beaux-Arts din Paris, el apără ideea de « urbanism democratic », fiind primul care a transformat siturile industriale în fabrici culturale, precum fosta fabrică de biscuiţi LU de la Nantes, devenită Le lieu unique, La condition publique de la Roubaix sau Le magasin de la Grenoble. O manieră de a demonstra că « se poate face altfel şi mai ieftin ».

În domeniul artelor spectacolului, Bouchain a construit teatrul ecvestru Zingaro de la Aubervilliers şi Academia de Arte a Circului Fratellini de la Saint-Denis.

Ca şi scenograf, el s-a implicat în organizarea bicentenarului Revoluţiei Franceze, în 1989 şi celebrarea trecerii în anul 2000 pe Champs-Élysées.

Invitat la Bienala de la Veneţia în 2006, Patrick Bouchain a amenajat spaţiul Pavilionului francez în jurul conceptului de « Métavilla », conceput ca un « loc de schimb şi de convergenţă a cunoştinţelor, exact aşa cum poate să fie un şantier ».

Punctul său de vedere ilustrează demersul singular al unui arhitect care « a încetat să facă arhitectură » pentru a lăsa locul « mobilităţii lucrurilor » şi « convivialităţii oamenilor ».

Conferinţă Patrick Bouchain la Institutul Francez din Bucureşti

Conferinţă Patrick Bouchain la Institutul Francez din Bucureşti

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0