Contemporan cu accente clasice. Apartament B4, Bucureşti by Pure-Mess Design

Cu o suprafaţă utilă de 103 mp, apartamentul B4 este un proiect marca Pure-Mess Design, finalizat la începutul acestui an, situat într-un bloc boutique din vecinătatea Parcului Circului din Capitală. Tipologia modernă a blocului, cu balcoane lungi şi suprafeţe vitrate generoase, a constituit punctul de plecare pentru amenajarea apartamentului într-un stil eclectic, cu o linie dominant contemporană, dar punctată de o serie de elemente clasice.

Planul apartamentului delimitează foarte bine zona de zi de cea de noapte, ceea ce le-a permis arhitecţilor să trateze livingul, diningul şi bucătăria ca pe un spaţiu de primire a vizitatorilor, amplasând toate funcţiunile „private” ale unei locuinţe în cadrul zonei de noapte.

Amenajarea se remarcă printr-un echilibru fin între cele două zone principale, bine structurat prin design, texturi şi culori. Albul este predominant, fiind contrastat de accente prețioase, precum sticla neagră, textura aurie sau lastrele ceramice cu aspect de piatră.

Apartament_B4_7

Holul de intrare, cu un capăt de perspectivă placat în oglindă, accentuează senzaţia de spaţiu generos și primitor. Depozitările sunt ascunse, iar cuierul este mascat într-un dulap vertical placat cu sticlă neagră, în timp ce dressing-ul walk-in este amplasat în spatele uşii placate cu oglindă.

Livingul şi bucătăria sunt despărţite de un perete-pilă acoperit cu tapet cu textură de beton. Element specific stilului clasic, brâul decorativ discret creează o legătură vizuală mai strânsă între cele două încăperi. Compoziţia pereţilor ce încadrează zona de şedere este tratată într-un ritm închis-deschis-închis, pentru a accentua senzaţia de confort, canapeaua fiind încadrată între o bibliotecă decorativă, cu uşi transparente, şi un perete-placaj, cu textura de lemn.

Apartament_B4_8

Zona de dining şi profilurile din spatele canapelei se încadrează şi ele în stilul clasic, având un aspect impunător, ce echilibrează şi maturizează textura caldă şi naturală a lemnului, dar şi a tapiţeriei canapelei.  Capătul de perspectivă surprinde peretele placat în lastre ceramice, bine încadrat între două materiale puse în antiteză – placajul de lemn al corpurilor de bucătărie înalte şi sticla neagră a intrării în anexa tehnică.

Apartament_B4_9

Zona de noapte este compusă din două dormitoare, cu elemente preluate din restul amenajării, însă adaptate unui rol funcţional. De exemplu, sticla neagră se transformă, în dormitorul matrimonial, în oglindă fumurie, iar placajul de lemn ce protejează zona de şedere din dormitorul secundar, amenajat ca un mic birou, maschează o depozitare închisă.

PROIECT: Pure-Mess Design, arh. Sergiu Califar, designer principal Andrei Argeşanu, Nae Răzvan Andrei, Cristina Sarion; FINALIZAT: 2021