fbpx

Continentale Contemporary Pleasing Hotel

Lăsându-l pe Lacan să se ocupe de opoziţia dintre plăcere şi juisare, luând drumul Florenţei în căutarea nu a Domului şi altor frumuseţi medievale, ci a celor contemporane din categoria design hotels, nimic mai reprezentativ de întâlnit decât Lifestyle District în una dintre cele mai frumoase zone ale centrului istoric, pe cele două maluri ale Arno-ului, între Ponte Vecchio şi Ponte Santa Trinità. Nu e vorba de un district în sens teritorial, ci de un proiect al societăţii de gestionare hotelieră Lungano Hotels, aparţinând faimoasei familii Feragamo.

Text: Luiza Zamora
Foto: www.designhotels.com

Orientată către modificarea canoanelor moderne ale ospitalităţii internaţionale, societatea doreşte totodată să transfere sectorului hotelier normele de stil şi calitate dobândite de Casa Feragamo în bunurile de lux.

Pentru că la început vorbeam pe un ton poate cam preţios despre plăcere, valenţele acestei noţiuni şi ale tuturor formelor sale flexionare întemeiază noua viziune a relaţiei cu oaspetele, pe care hotelul plăcerilor contemporane situat în piaţeta dell’Oro o promovează la rang de filosofie a ospitalităţii. Iar, în această concepţie, clientul nu este văzut ca reprezentantul speciei amorfe de turişti având aceleaşi nevoi şi pretenţii de la o casă temporară, ci ca individ cu dorinţe specifice. În definitiv, este vorba de ospitalitate personalizată şi nu de un standard de gestionare serială a relaţiei!

Deschis în ianuarie 2003, hotelul are la bază un concept arhitectonic şi de servicii destinat să ducă la o evoluţie semnificativă în ceremonialul primirii. Şi pentru că nebunii ani ‘50 înseamnă atât de mult pentru Italia, strălucirea lor e citită în cheie modernă în alcătuirea spaţiilor. Şi dacă asta nu era suficient, atmosfera se arată a fi un balsam pentru nervii zdruncinaţi. Timpul este suspendat sau confuzat de multitudinea de orologii care mai de care mai diverse în formă şi în fus orar, lucrând subtil nu doar pentru un interior atemporal, ci şi la definirea designului. Ceea ce pare să fi devenit regulă de căpătâi a hotelurilor contemporane din categoria celor de design, adică ispitirea oaspetelui nu doar cu camere sofisticate sau extravagante, ci mai ales cu spaţii de măsurat plăcerea în cele mai publice ipostaze, se regăseşte şi la Continentale. O multitudine de spaţii deschise, barul în care Martini-ul te face să uiţi apa plată, lumini de candoarea fisticului şi pure draperii, toate sunt orientate pe frecvenţa căutării. Rezultatele acestei căutări sunt cinci feluri de camere cu paturi de regină (cele kingsize sunt disponibile la cerere), oglinzi cât toate zilele sau lămpi cu lumină ajustabilă de dimineaţa până seara, mixând echilibrat tendinţele hi-tech şi cele soft-design. Toate întoarse către minunata privelişte a acoperişurilor, cupolelor şi campanilelor florentine.

Spaţiul privilegiat al hotelului este Turnul Consorţilor, amplu şi contemporan redactat, deschis către Ponte Vecchio şi Arno. Oare cât de mult potenţează priveliştea designul interiorului? Vremea bună transformă acoperişul turnului într-un living-room în aer liber, cu albe canapele şi perne moi, fără nicio barieră vizuală către Palazzo Vecchio sau Palazzo Pitti. Spaţiu dinamic, cu arii diverse şi puncte de vedere la fel de diferite. Cât despre senzaţii… Coborând la mezanin, spaţiul de care hotelul e atât de mândru, celebrul „salotto”, a căzut pradă unei imense sofale pe care îţi poţi înşirui toţi prietenii. Relaxarea e bine primită la Continentale într-o sală în care foşnetul continuu de pe Ponte Vecchio şi adierile vântului sunt proiectate „live” pe pereţii mişcători ai acesteia. Alipit e Lounge Barul, cu largi ferestre către oraş, devenit un „spaţiu mental privat”. Mai jos, recepţia cu sisteme video hi-tech şi intrarea pe care anamorfoza luminoasă creată special pentru hotel de către artistul Fabrizio Corneli mediază trecerea dintre oraş şi spaţiul care e mai mult decât un hotel, e Continentale.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0