fbpx

Contraste elegante și o doză de serendipitate într-o vilă interbelică

ARHITECTURĂ: The Interior Instinct Studio TEXT: Anca Rotar FOTO: Radu Matei

Un apartament cu două camere dintr-o vilă din Cotroceni, construită în anul 1935, a fost adus în contemporaneitate prin introducerea în cadrul existent, recondiționat, a unor elemente minimaliste, în tonuri închise, care pun în valoare detaliile originale și creează o atmosferă sofisticată și potrivită unui stil de viață modern.

Încă de la început, atenția arhitecților a fost atrasă de cadrul specific perioadei interbelice, cu detalii precum vitraliul din hol cu motive geometrice Art Deco, glasvandurile și parchetul din lemn masiv. Astfel conceptul de amenajare a prins contur în jurul acestor elemente, care au fost atent recondiționate și îmbinate cu soluții și inserții contemporane, cea mai remarcabilă fiind placarea cu piatră naturală din zona de media din living.

Atmosfera din spațiu este una puternică, de sine stătătoare, inspirată de stilul japandi (ce combină elemente din stilurile japonez și scandinav), cu mobilier linear, accente de negru și corpuri de iluminat minimaliste, arhitecturale.

bucatarie_Vila Elena-18

La nivel de finisaje, se remarcă contrastul dintre lemnul parchetului original recondiționat, prezent și în unele detalii ale mobilierului, și mineralitatea rece, elegantă, a placărilor din piatră naturală – titanium periat în living și marmură în bucătărie și baie.

baie_Vila Elena-16

În cadrul unui echilibru atât de bine gândit a reușit, totuși, să își facă loc și o doză de serendipitate. Astfel, în zona de dressing, care a necesitat refacerea cornișei pentru o mai bună integrare în spațiu, mânerele depozitării propriu-zise au luat forma unui G, inițiala numelui de familie al beneficiarului. 

 

dressing_Vila Elena-13

PROIECT: It’s a Man’s World; AMPLASAMENT: Cotroceni, București; SUPRAFAȚA UTILĂ: 90 mp; ARHITECTURĂ DE INTERIOR: The Interior Instinct Studio, arh. Andra Raicu; FINALIZAT: 2022

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0