fbpx

Control-ul nostru cel de toate zilele…

Control (clubul, barul și grădina) nu mai are nevoie de nicio introducere. Unii dintre noi cunosc deja locul din vremurile când acolo funcţiona restaurantul și Bierpalast-ul Berlin. După câteva decenii și o amenajare remarcabilă, semnată Lama Arhitectura, clubul revigorat a devenit una dintre cele mai îndrăgite și îndrăzneţe destinaţii de ieșit în oraș. Nu doar în weekend, ci mai ales marţea sau la concertele speciale. Începând din această vară, în curtea-grădină a clubului a apărut un perete artistic, animat în fiecare lună de către un alt artist contemporan. Iniţiativa este o colaborare între Control și Clever sub semnul lui „Tag Your Ideas”. Un motiv în plus de a merge lunar la Control.

49

Dirty Disco / Eugen Rădescu @Control

Destul de recent, și-a făcut apariţia la Control un personaj-simbol al scenei de artă din Capitală: Eugen Rădescu, lector la Universitatea din București, curator al Bienalei Internaţionale de Artă Contemporană, manager cultural și DJ disco din pură pasiune. Sigur aţi văzut măcar o dată afișul electric al Dirty Disco Bubble Gum, invitaţia pentru o noapte de petrecere cool cu cele mai cuceritoare hituri ale anilor ’70, ’80, ’90 și 2000. Ei bine, Eugen Rădescu este DJ-ul acestor evenimente și tot el le-a readus fanilor retro, pe lângă all-time classics, șlagăre românești, compilaţii surprinzătoare și chiar ritmuri orientale iubite în secret. Sorry not sorry. Am discutat cu Eugen despre beat-uri, set-up și cum de ies atât de bine party-urile lui. Berlin. Control. Alt-Shift.

Care a fost prima petrecere în care ai mixat la Control?

Undeva prin 2013. Sătul fiind de electro și ce se mai asculta pe atunci, am gândit un party care să fie cu hituri și muzică veche. Are un vibe special, o muzicalitate diferită și, mie cel puţin, îmi era dor să le aud tare, cu lume, într-un club. Și Control a zis „hai”!

Eugen Rădescu. DJ sau platinist original?

Doar DJ. Nu am avut multe ocazii să mixez în adevăratul sens al termenului. Poate într-un viitor oarecare am să fac și asta. Nu m-am gândit.

69471726_350490419192891_3408701314161442816_n

De unde Dirty Disco? Cum se construiește un playlist retro?

Dirty Disco vine de la plăcerea nevinovată a fiecăruia dintre noi când vrem să ascultăm muzică care ne sună bine și, din varii motive, nu reușim. E muzica pe care o știu cam toate generaţiile. Playlist-ul l-am făcut în timp, sunt ceva ani, mereu în schimbare – sunt multe hituri vechi pe care nu am reușit să le pun încă.

Revoluţia manelelor. Hype efemer sau trend?

Uh! O discuţie întreagă asta cu manelele. Mie îmi plac și, unde am ocazia, pun manele. E o plăcere nevinovată a mea. E o discuţie întreagă, pentru că suntem foarte vulnerabili cultural când vine vorba despre subiect: toţi le ascultă, nimeni nu vorbește despre ele. Poate că unele mesaje din manele sunt nefericite, însă cele mai multe au o calitate muzicală care nu poate fi omisă.

Articol apărut în Banchiza Urbană 14 / toamnă 2019

cop_bu14_shop

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0