fbpx

Coolest White

Biroul de cercetare și proiectare UNStudio în colaborare cu producătorul Monopol Colors prezintă în premieră, acum, în decembrie 2019, Coolest White – o instalație, un obiect special conceput pentru expoziția „State of Extremes” de la Design Museum Holon ai căror curatori sunt: Aric Chen și Maya Dvash alături de Azinta Plantenga.

 

Coolest White este o vopsea inovatoare și foarte rezistentă creată pentru a proteja structurile urbane de radiațiile solare excesive și pentru a reduce efectul „insulei de căldură urbană”.

Emulând din densitatea structurilor orașului contemporan, instalația cuprinde clădiri și zgârie-nori reprezentați în alb și negru, pictați parțial în The Coolest White și acoperiți parțial cu vopsea neagră obișnuită.

Instalația pune în aplicație o cameră cu senzor de căldură pentru a permite vizitatorilor să vadă diferența de temperatură, având în vedere efectul The Coolest White.

The Coolest White, thermal-screen. Courtesy of UNStudio and Monopol Colors

The Coolest White, thermal-screen. Courtesy of UNStudio and Monopol Colors

Una dintre principalele cauze ale efectului „insulei de căldură urbană” este reținerea căldurii în mediile construite, ceea ce face ca orașele să fie semnificativ mai calde decât zonele înconjurătoare.

Lipsa de spații verzi și evacuarea improprie a aerului condiționat contribuie, de asemenea, la efectul de supraîncălzire. Deoarece clădirile absorb radiațiile solare și stochează căldura de la soare, este necesară o energie mult mai mare pentru răcirea interioarelor lor, în timp ce mai multă căldură este eliberată și rămâne prinsă, oarecum captivă, în mediul urban.

Coolest White este o vopsea ultra-rezistentă bazată pe tehnologia fluoropolimerului, care protejează clădirile și structurile urbane de radiațiile solare excesive – încetinind astfel efectul generării „insulei de căldură urbană”.

 

Încălzirea globală provoacă extreme, determină schimbări climatice drastice ce conduc la o topire dramatică a ghețarilor, inundații și incendii care afectează grav planeta.

The Coolest White demonstrează modul în care proiectarea acționează ca o forță de mediere și vindecare. Proiectanți, oameni de știință și ingineri răspund problemelor actuale cu noi produse inovatoare care au potențialul de a salva planeta.

Instalația The Coolest White, concepută de UNStudio și Monopol, este expusă la Design Museum Holon până pe 9 mai 2020.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0