fbpx

Corvin Cristian Studio câștigă concursul de idei pentru stațiile Watto

Compania Watto, start-up românesc, ce are ca obiectiv să dezvolte o rețea de „benzinării” 100% electrice, atât în România, cât și în Europa Centrală și de Est, a finalizat recent concursul național de idei pentru definirea conceptului. Stațiile Watto vor putea încărca în mai puțin de 10-12 minute 80% din baterie și vor putea alimenta atât mașinile electrice personale, cât și pe cele mari, comerciale. Nu în ultimul rând, rețeaua Watto va fi dezvoltată, încă de la început, avându-se în vedere nevoile viitoarelor mașini autonome.

La concursul desfășurat în luna octombrie au participat 6 specialiști, arhitecți renumiți și experți în design și proiectare. În final, câștigător a fost desemnat proiectul prezentat de către Corvin Cristian Studio.

„Au răspuns pozitiv provocării noastre: Arh. Mihaela Paris, UnitH2B Arhitecture, Prographic Architecture Studio, UnuLaUnu, Daniel Mihăilescu – East Water Drillings, Corvin Cristian Studio. M-am bucurat să văd atât de mult interes și inspirație pentru cum va arăta viitorul nostru electric. Le mulțumim încă o dată, tuturor, pentru efort și implicare”, declară Daniel Pintilie, Fondator & CEO al Watto.

În prima parte a anului viitor compania are în plan să obțină o nouă finanțare, pentru construcția stațiilor prototip. „Este o etapă critică, extrem de importantă. Am început deja discuțiile cu câțiva posibili investitori”, adaugă Daniel Pintilie.

Watto este unul dintre start-up-urile cu mare potențial, care au atras, în acest an, o primă finanțare, din partea fondului de investiții Early Game Ventures. Acesta a anunțat, în iunie, o investiție de tip pre-seed, în business-ul Watto.

„Misiunea Watto este să facă posibilă călătoria pe distanțe lungi, cu o mașină electrică, construind o infrastructură de încărcare la viteze foarte mari, în afara orașelor. Spații mari, care să permită accesul viitoarelor camioane electrice, cafenele moderne, alimentate cu energie solară și multă tehnologie inteligentă, integrate într-un ecosistem unic și inovator, toate acestea vor redefini experiența de mobilitate”, adaugă Daniel Pintilie.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0