fbpx

Cotroceniul a devenit Creativ

Muzeul Național Cotroceni ne-a surprins recent în mod plăcut grație lansării concursului de design de obiect Cotroceni Creativ. În așteptarea descoperirii premianților, am discutat despre concurs cu Liviu Jicman, directorul general al muzeului.

Nu mai este mult până la finalizarea perioadei de înscriere în concurs (25 august). Care au fost reacțiile de până acum?
În primul rând, iniţiativa a fost foarte bine receptată şi am primit aprecieri de la oamenii din mediul cultural. Mai mult, o mare parte dintre ei ne-au sprijinit în promovarea concursului astfel încât să reușim să ajungem la cât mai mulţi tineri creativi.

Fiind un prim pas de colaborare cu sectorul independent, ne-am bucurat să atragem persoane care au vizitat pentru prima oară muzeul şi care au idei ingenioase de promovare a patrimoniului nostru.

Concursul „Cotroceni Creativ” a reușit să aducă Muzeul Național Cotroceni în atenția publică, așa cum nu s-a mai întâmplat de multă vreme. Mizați pe continuarea unui demers asemănător?
În primul rând, vă mulţumesc pentru aprecieri. Personal, cred foarte mult în întâlnirea creativă dintre sectorul public şi sectorul privat din domeniul culturii. Sunt de părere că trebuie să depăşim acest clivaj şi să înţelegem că, dacă punem împreună resursele creative şi logistice, ambele părţi vor avea de câştigat.

Proiectul „Cotroceni Creativ” este dovada că putem lucra foarte bine împreună. Referitor la continuarea acestui demers, vom putea avea un prim bilanţ după evaluarea propunerilor şi selectarea celor cinci câştigători.

Îmi doresc să găsim o formulă pentru a continua colaborarea cu zona industriilor creative şi probabil că aceasta va putea fi identificată împreună cu partenerii care au contribuit la dezvoltarea concursului şi cu tinerii creativi care au răspuns provocării noastre.

Ce ați spune, pe scurt, unui tânăr care nu a fost niciodată la Muzeul Cotroceni pentru a-l convinge să vină în vizită?
Muzeul Naţional Cotroceni este un spaţiu reprezentativ pentru tot ce a însemnat România Modernă, un centru politic, cultural şi istoric, care ar trebui vizitat de toţi cei care doresc să înţeleagă transformările prin care a trecut ţara noastră.

În pragul Centenarului României, o astfel de vizită ar fi recomandată oricui se află la început de drum. Mai mult, Muzeul Naţional Cotroceni este, prin specificul său, o instituţie de cultură integratoare dedicată istoriei, artei, arhitecturii româneşti şi internaţionale, ceea ce face experienţa de vizitare mult mai interesantă.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0