fbpx

Cu bicicleta prin oraş / Idei pentru acasă

[mp_row]

[mp_span col=”3″]

[mp_text]

Text: Ioana Păunescu
Foto: Vadolibero

[/mp_text]

[/mp_span]

[mp_span col=”9″]

În 2014, jurnalista Antonella Grua şi fotograful Ran Reuveni au dat startul unei iniţiative proprii de design şi, un an mai târziu, au prezentat, la Salonul de mobilă de la Milano, două obiecte speciale, realizate din lemn, frumos finisate şi bine calibrate pe nevoia oricărui posesor de a-şi ţine bicicleta, acasă, într-un mod demn de toate celelalte eforturi depuse pentru o atmosferă homy cu design, dichis şi poveşti de autor.

Bike Butler, valetul bicicletei de acasă, este ca un fel de consolă suspendată pe un picior ceva mai înalt, din metal, picior care-i conferă capacitatea de a sta oriunde fără vreo altă fixare cu şuruburi de perete sau pardoseală.

Piciorul serveşte, totodată, şi acorării bicicletei. Obiectul mai cuprinde şi o cutie din lemn, special dedicată depozitării accesoriilor pe care le luăm cu noi atunci când ieşim din casă.

Valetul cântăreşte, cu totul, 35 de kilograme. Baza din inox are 85 de centimetri înălţime. Cutia e realizată din placaj furniruit de mesteacăn iar agăţătorile – din lemn masiv de mesteacăn. Cutia din lemn nu e deloc mare, are doar 30×60 de centimetri, este însă atent proporţionată pe obiectele care-i sunt destinate:

Bike Shelf este conceput pentru a expune frumos bicicleta şi pentru a putea organiza, în jurul ei, şi toate celelalte accesorii ale sale, într-un fel de raft-cuier care, pe deasupra, mai oferă şi loc pentru alte haine, încălţări şi tot felul accesorii de ţinut la intrarea în casă.

Bara de haine are, inclusă în ea, o bandă de leduri care dă o frumoasă lumină pe bicicletă. Iar hainele, pălăriile sau casca de bicicletă pot fi atârnate de bară prin intermediul unor mici carabine metalice, prinse de agăţători din piele.

Baza raftului e formată din trei sertare care se pot deschide pe ambele părţi. Peste ele, pe un blat din placaj furniruit, vine un covoraş de plastic pe care să stea roţile bicicletei fără a murdări sau zgâria mobila. Bicicleta stă fixată într-o clemă din metal (cu posibilitate de ajustare astfel încât să poată cuprinde orice grosime de roată).

Raftul are 200x200x60 de centrimetri iar modulul lateral destinat depozitării (cu patru rafturi cu poziţie ajustabilă) încă 50 de centimetri lăţime.

„Vadolibero este de fapt un mod de a trăi şi de a gândi, spun autorii. Vadolibero este libertatea, dorinţa de a fi exact ceea ce eşti, de a descoperi lumea şi de a te bucura de moment. Vadolibero este dedicat tuturor celor care merg pe bicicletă pentru că le place să simtă briza plăcută şi viteza de croazieră. Şi mai este o lume a materialelor rafinate, a calităţii, inspirată din filosofia Bauhaus, mai exact din relaţia, specifică Bauhaus, dintre formă şi funcţiune şi dintre performanţă şi frumuseţe.”

 

[/mp_span]

[/mp_row]

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0