fbpx

Cu bicicleta prin oraş / Mai altfel

Kolelinia este iniţiativa a doi arhitecţi bulgari, Martin Angelov şi Mihail Klenov, care încearcă să dezvolte o viziune mai specială asupra mobilităţii în oraşul contemporan şi care caută mijloace şi forme alternative şi dinamice de transport.

Text: Ioana Păunescu
Foto: Halfbikes

Trăim într-o lume dinamică, cu uriaşe salturi tehnologice, dar în care mijloacele de transport parcă nu reuşesc să ţină pasul. În acest moment, ne lipsesc şi bucuria călătoriei, şi scara umană, şi varietatea de opţiuni. Însă noi credem că există potenţial pentru idei mult mai smart de vehicule” spun cei doi arhitecţi ai obiectului.

Cu bicicleta prin oraş / Mai altfel

Halfbike este deja la a doua ediţie: după succesul primului model, Kolelinia au optat pentru o campanie Kickstarter pentru a-şi promova ideea. În mod evident o apariţie originală, Halfbike pare un hibrid inspirat din vechile modele de bicicluri. Postura utilizatorului este, însă, complet alta: se pare însă că poziţia verticală ne aduce mai aproape de poziţia naturală de mers, adică ne aduce mai aproape de o folosire uşoară, intuitivă şi fără mare bătaie de cap a acestui model.

Cu bicicleta prin oraş / Mai altfel

Cu bicicleta prin oraş / Mai altfel

Suntem convinşi că jocul şi distracţia sunt parte esenţială din viaţa noastră şi, de altfel, şi ingrediente esenţiale pentru a simţi fericiţi. Cum jocul include şi sportul în aer liber, am încercat să creăm un vehicul care să trezească, în fiecare dintre noi, instinctul natural de a ne mişca. Dar şi curiozitatea. Am încercat să creăm un obiect care să ne testeze echilibrul şi reflexele într-un mod cu totul nou”.

Cu bicicleta prin oraş / Mai altfel

Scopul principal al Halfbike nu este acela de a deveni un (alt) mijloc de transport, ci acela de a deveni un mijloc de deconectare şi de fun: fiind un obiect atipic, diferit ca aspect şi ca mod de utilizare de orice altceva, inclusiv de bicicleta de care o leagă numele şi o parte din corp, Halfbike reprezintă un joc în sine, o abordare menită să „ne distragă atenţia de la rutina zilnică” şi să o îndrepte doar spre acest mijloc original de a ne da cu (ceva) viteză prin oraş.

Designul Halfbike este unul minimalist. Cromatic, avem la dispoziţie două modele, negru şi alb cu lemn natur. Cadrul este din aluminiu, tăiat cu laserul, iar ghidonul – din lemn, tratat cu lac rezistent la uzură şi intemperii.

Cu bicicleta prin oraş / Mai altfel

Cu bicicleta prin oraş / Mai altfel

Bicicleta are 100 x 40 x 110cm (şi poate fi şi pliat, ajungând la jumătate din înălţime) şi cântăreşte 8.2 kilograme. Opţiunea de pliere îl face uşor de depozitat şi a fost, de altfel, unul din principalele puncte de pornire ale proiectului.

Cu bicicleta prin oraş / Mai altfel

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0