fbpx

Culorile Viscri. Culorile emoției. By Martine Claessens & TonCorner

În colaborare cu TonCorner, designerul Martine Claessens a imaginat colecția „Viscri” – 18 vopsele care se inspiră din fermecătoarele nuanțe ale universului rural din Transilvania pentru a aduce armonie și energie bună în casele noastre.

Despre TonCorner

 

TonCorner este un fermecător boutique de culoare și, în același timp, un colecționar și un creator de nuanțe. Dorim să eliberăm vopseaua din zona de șantier și să-i redăm locul meritat în zona de design și amenajare. Distribuim marca franceză  Ressource Peintures care propune soluții de decorare prin vopsea si tapet – produse de înaltă calitate,  „100% made in France” –  urmărind păstrarea și continuarea tradițiilor artizanale franceze.

 

Cea mai frumoasă poveste este, însă, cea a culorilor, nuanțe unice născute din colaborări constante cu  pasionați de culoare, arhitecți, designeri de interior sau fashion. Ressource Peintures este un creator de culoare ce lansează în fiecare an noi colecții de nuanțe, care țin cont de tendințe, și de schimbările prin care trece lumea, fiind o prezență constantă în mediul fashion, decor și creație artistică în general.

Inspirați de Ressource și grație întâlnirii cu Martine, ne-am propus să colorăm și să vopsim românește, să aducem în case nuanțele care știu să vorbească pe limba și pe înțelesul nostru.

 

În afară de culoare, serviciul cromatic este complementar și esențial în experiența de cumpărare a clienților noștri. Iată ce ne spune Liana Leriu, proprietar TonCorner: „Când propunem o culoare, ținem cont, în primul rând, de emoția care se dorește a fi creată, de stilul decorativ, luăm în calcul calitatea și cantitatea luminii, ținem cont de forma camerei și de culorile elementelor fixe, dar mai ales avem în vedere personalitatea locuitorului și a locuinței.”

Facilitarea alegerii este esențială, culorile având intensități și subtonuri ce pot varia foarte mult. Punem la dispoziția clienților experiența noastră și două tipuri de instrumente foarte eficiente în selectarea nuanțelor: cartoane A4 si eșantioane de 100 ml de vopsea. Cartoanele A4 vopsite permit compararea culorilor pe suprafețe suficient de mari pentru a alege subtonul și tonul culorii, iar eșantioanele de 100 ml permit vopsirea acasă a unei suprafețe de cca 1 m,  și alegerea culorii în condițiile proprii de lumină și contaminare.

La TonCorner, tapetul poartă, de asemenea, semnăturile unor designeri, artiști pictori sau graficieni, iar fiecare decor este unic și customizabil. Vopseaua decorativă, de la var sau „lime paint”, până la „stucco” ori „marmorino” este, de asemenea, susținută în tonuri de vopsea acrilică care o pun în evidență, valorizând degradeul sau materia specifică decorului. Consiliem alegerea celui mai potrivit finisaj în funcție de trafic și preferințele de luciu, organizăm ateliere de decorare a lemnului și de cromatică, oferim servicii de cromatică la domiciliu și servicii de montaj pentru vopseluri și tapet.

Despre Martine Claessens

 

Martine Claessens este un „Couturing Home Designer”, de origine belgiană, stabilită în România de 18 ani. A absolvit Academia Regală de Arte Frumoase din Anvers, Belgia, și a devenit designer vestimentar, exercitându-și meseria în Italia. Începând cu anul 2006, s-a îndreptat către proiecte rezidențiale de lux în colaborare cu La Maison. Combinând rafinamentul, măiestria design-ului și atenția deosebită acordată detaliilor a reușit, de-a lungul timpului, să creeze armonie naturală și ambianțe luxoase în multe locații din întreaga Europă. Martine predă cursuri de design interior pentru persoanele creative și organizează de câțiva ani, ateliere de design, cromatică și îndeletniciri în România, multe din aceste ateliere fiind susținute chiar în Viscri.

Culorile Viscri. Culorile emoției

 

Într-o zi de primăvară-vară, în mai 2022, la unul dintre atelierele de design organizate de Martine Claessens chiar în localitatea Viscri, a apărut Liana Leriu, ca participantă la curs. Fermecată pe loc de dragostea lui Martine față de Viscri, a fost contaminată imediat de emoțiile și sensibilitatea ei, de felul în care vorbea, de entuziasmul molipsitor cu care explica cursanților legătura strânsă dintre percepția vizuală a culorilor și amintirile pe care acestea le trezesc, nostalgia, bucuria, emoțiile pe care le pot stârni. Proiectul „Culorile Viscri” a apărut din dragostea amândurora față de culoare.

Culorile Viscri nu sunt inventate, sunt culese de designerul Martine Claessens din fațadele caselor, din ceramică, din obiecte, din culoarea lânii naturale de pe fuior, din plăcinta cu brânză sau din culoarea vinului local, din natură.  Le-a denumit „Culorile emoției” pentru că fiecare din cele 18 culori din colecția „Viscri” înseamnă o emoție diferită pentru ea, Martine Claessens, dar și pentru fiecare din noi. Sunt culori culese din România, din tradițiile noastre, culori care trezesc  amintiri dragi din copilărie și care, odată zărite, ne oferă o stare de bine și de confort.

 

Este o certitudine că vizionarea culorilor are un impact major asupra stării noastre de spirit, fiind un declanșator de senzații și emoții. Oamenii reacționează inconștient la stimulii culorii, care le schimbă dispoziția, îi umplu de energie sau le dau o stare de bine.

 

Martine Claessens a cules aceste culori din împrejurimile satului Viscri, iar reconstituirea lor în vopsea de către Ressource Peintures Franța, este absolut fidelă. Astfel a luat naștere o colecție de 18 culori tradiționale, 100% românești, culori ce ne proiectează direct în copilărie și care, în curând, grație acestui joint-venture între designer și TonCorner, pot fi folosite în proiectele de amenajare. „Culorile Viscri” vor fi lansate pe data de 11 mai în magazinul TonCorner.

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0