fbpx

Cum a fost la Deco Days 2021, în povești și imagini

Deco Days 2021, interior design accelerator a avut loc de curând, în perioada 23-25 septembrie. Pe parcursul celor 3 zile de eveniment, peste 700 de designeri și pasionați de design interior și-au dat întâlnire la Deco Days.

 

Ca urmare a normelor în vigoare la nivelul municipiului Cluj-Napoca, accesul la eveniment a fost condiționat de prezentarea certificatului verde, fiind permise maxim 200 de persoane simultan în interiorul sălii.

 

Chiar și așa, pe parcursul celor 3 zile de eveniment, evenimentul a fost unul de succes, iar cifrele o confirmă la rândul lor:
– celor peste 100 de designeri de interior care au vizitat evenimentul
– peste 700 de vizitatori
– suprafața evenimentului 1700mp
– 14 standuri
– 180 de produse folosite de către designeri în cele 5 amenajări
– 15 secțiuni de prezentări de brand, produse
– transmisiunea live a celor 3 zile a cumulat 15 ore de streaming

 

Din perspectiva organizatorilor, evenimentul este o premieră pentru piața românească. Ioan Pintea, director de vânzări și marketing Mendola Fabrics este de părere că prin acest eveniment „dorim să aducem atmosfera expozițiilor internaționale de design și trenduri în amenajările interioare, această ediție este una pilot, în 2022 promitem un spațiu de peste 3000 mp cu un număr triplu de expozanți, mai multe secțiuni interactive și de interes pentru business, designeri, public larg, și desigur o vizibilitate superioară a evenimentului și a brandurilor partenere. Ne bucură că acest eveniment l-am creat și inițiat la Cluj unde există deja un know-how și o experiență bună pe tot ce înseamnă evenimente mari și relevante din punct de vedere business și cultural putem spune”.

 

Cum a fost la Deco Days?

Prima zi a început o dată cu lansarea campaniei When motion meets emotion a Colecției Toamnă/Iarnă 2021 de perdele și draperii Mendola Fabrics.

Ulterior, atenția s-a concentrat pe discuția moderată de către Ileana Răducanu. Pornind de la perspectivele în designul de interior ale designerilor participanți la discuție, Bianca Comșa, Marcel Maier și Mihai Caraghiaur.

IMG_4480

Alături de Ileana și împreună cu Bianca, Marcel și Mihai, focusul s-a mutat pe conceptele de amenajare implementate, fiind invitați în discuție și Georgiana Anița și Paul Tătar, cei doi fiind câștigătorii concursului de concepte de amenajare.

deco days 2

Minimalist-elegant: amenajare Georgiana Anița

Minimalist-elegant: amenajare Georgiana Anița

Classical Statement: amenajare de Paul Tătar

Classical Statement: amenajare de Paul Tătar

Contemporan-urban: Mihai Caraghiaur

Contemporan-urban: amenajare de Mihai Caraghiaur

Maximalist Edgy Colorsplash - Marcel Maier

Maximalist Edgy Colorsplash: amenajare de Marcel Maier

Natural Botanical: amenajare de Bianca Comșa

Natural Botanical: amenajare de Bianca Comșa

Prin workshopul și demonstrația de rejanse, Mendola Fabrics alături de Bandex, a fost evidențiat impactul estetic dat de modalitatea de încrețire a perdelelor și draperiilor și am învățat cum putem alege rejansele potrivite în funcție de țesătura materialului, astfel încât efectul estetic să fie cel dorit.

deco days 8

Pe ritmurile muzicii live, am încheiat prima zi, bucurându-ne de o sesiune minunată de networking.

Cea de-a doua zi a început în forță. Colecția Toamnă/Iarnă 2021 Mendola Fabrics a fost lansată din nou, de această dată în sală fiind un public diferit.

Ulterior, a pășit în lumina reflectoarelor Adela Pârvu, care împreună cu Bogdan Bob Rădulescu (hostul evenimentului), ne-au condus printr-o sesiune de consiliere de design interior, în urma căreia am înțeles mai bine rolul designerului și al designului de interior.

După o scurtă pauză, ne-am lăsați cuceriți de universul designului scandinav, grație prezentării de brand Norda Shop și am descoperit cum pasiunea pentru designul scandinav se poate transforma într-un brand.

deco days 9

Imediat după ne-am implicat în workshopul condus de către Adrian Balcău, în care, prin intermediul moodboardurilor, participanții au avut parte de un mini curs de design interior.

deco days 10

Am pășit în universul meselor unicat realizate din lemn recondiționat alături de Moth, în timp ce cei de la Narativo ne-au povestit despre modul în care îmbină designul pragmatic cu cel actual, Narativo fiind un brand românesc cu planuri ambițioase.

deco days 11

Cea de-a 3-a zi a început alături de Nobila Casa cu o incursiune în universul decorațiunilor de interior și a modului în care micile detalii pot da tonul întregii amenajări. Atmosfera fascinantă a decorațiunilor și micilor detalii din amenajări a fost completată prin panelul de discuții moderat de către Maya Raicu (Marketing Manager Nobila Casa). Alina Ceușan, Teo’s Kitchen și Mădălina Merca ne-au povestit despre perspectivele asupra designului de interior din sfera de social media influencer.

deco days 12

Și pentru că micile detalii dintr-o amenajare uneori contează cel mai mult, experiența Deco Days a continuat alături de XT Deco, care ne-au arătat cele mai neașteptate locuri în care tapetul poate să fie folosit și valorizat. Ritmul cotidian accelerat și faptul că nevoile noastre se schimbă de la zi la alta a fost tematica de la care a pornit conceptul canapelelor modulare Feydom.

deco days 13

Ne-am aliniat cu trendul internațional dedicat sustenabilității prin panelul de discuție condus de către Marius Mornea (Clujul Sustenabil). Alături de Bianca Romas și Robert Catrina de la Atelier Roca, Cristina Cantemir de la Asociația Art Mirror și împreună cu Oana Mariș, Product Manager Mendola Fabrics, am dezbătut importanța reutilizării produselor într-o manieră sustenabilă, precum și importanța deciziilor și a responsabilității de business mai ales în contextul amprentei ecologice.

deco days 14

În încheiere vrem să mai spunem doar că Deco Days 2021 este începutul unui nou capitol. Adelina Silași, marketing manager Mendola Fabrics, este încrezătoare că „Deco Days va deveni un eveniment de referință pentru comunitatea de design interior din România, un eveniment ce va asigura conexiunea dintre sfera de business, designerii de interior și publicul iubitor de design. Ba mai mult, prin Deco Days vom da voce mai ales designerilor și arhitecților aflați la început de drum. În acest fel dorim să contribuim cu susținere și încredere pentru cei aflați la început de drum, convinși fiind că ei sunt cei care vor contribui la rândul lor cu un vibe fresh și o energie nouă în comunitatea de design de interior din România. Ne vedem la Deco Days 2022!”

Vă invităm să urmăriți paginile oficiale dedicate evenimentului:
https://www.instagram.com/decodays.romania/
https://www.facebook.com/decodays.romania
https://mendolafabrics.ro/deco-days

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0