fbpx

Curs de pictură: Arta Portretului

Fundația Calea Victoriei vă invită începând de miercuri, 7 ianuarie, de la ora 19:00, să învățăm despre secretele și bogăția de sens pe care o poate transmite un portret, abordând lucrurile într-o manieră relaxată la Cursul de pictură: Arta Portretului, susținut de Maria Irina Balan.

Cu ajutorul liniilor și petelor de culoare, putem surprinde caracterul persoanelor portretizate. Iar în funcție de starea pe care vrem ca portretul nostru să o transmită, vom aborda stiluri diferite.  

Prezentând lucrurile într-o manieră relaxată, învățăm despre secretele și bogăția de sens pe care o poate transmite un portret. Discutăm despre diferite tipuri de portret: academic, psihologic, autoportret sau chiar caricatură.  

În acest curs vom aborda mai multe tehnici, unele dintre ele clasice (desen), rețete păstrate de la marii artiști din istoria artei, iar altele mai creative, cum este tehnica de colaj.  

La sfârșitul celor trei întâlniri ale cursului de pictură, vom avea trei portrete, realizate în stiluri și tehnici diferite (desen, pictură și colaj) și vom fi dobândit noțiunile de bază pentru realizarea unei lucrări din cele mai importante unghiuri (frontal, profil și semiprofil).  

Temele cursului de pictură la care vom învăța cum să realizăm un portret sunt:

1. Noțiuni de bază despre desen și caracteristicile unui portret.

2. Portret în culoare

3. Compoziție cu portret  

Lector: Maria Irina Balan

Data începere: 7 ianuarie 2015; Ora curs: 19:00

Număr ateliere: 3

Frecvența: săptămânal, miercuri

Cost: 200 ron; Cost redus (card fidelitate, studenți, pensionari): 180 ron

Loc desfășurare: Fundația Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu și Bisericii Sfânta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Înscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro   

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0