fbpx

Curs de Reabilitare a Patrimoniului Construit la Castelul Banffy, Bontida

Fundaţia Transylvania Trust, în colaborare cu Institute of Historic Building Conservation (IHBC) Marea Britanie, continuă şi în această vară programul internaţional de instruire în reabilitarea patrimoniului construit, destinat studenţilor arhitecţi, ingineri constructori, peisagişti, istorici de artă, precum și altora interesați.

Cursul este adresat și muncitorilor din industria construcțiilor care doresc să se specializeze în reabilitarea clădirilor istorice. Pe parcursul a două săptămâni vor avea prilejul de a deprinde cunoştinţele teoretice de la profesori de specialitate din Marea Britanie şi România, de a le pune în practică în cadrul atelierelor şi de a participa activ la restaurarea castelului Bánffy de la Bonțida. La final vor dobândi un certificat de participare recunoscut ca şi practică universitară.

Pregătirii teoretice îi sunt dedicate două zile, iar prelegerile profesorilor invitaţi din străinătate vor fi traduse simultan în trei limbi: română, maghiară, engleză. În programă se regăsesc cursurile organizate anual – zidărie, inclusiv tehnici murale, dulgherie, restaurarea mobilierului și tâmplăriei vechi, şi pietrărie, inclusiv restaurarea sculpturilor.

Modulele de instruire se vor desfăşura în următoarele perioade: 18 iulie – 1 august 2015 8-22 august 2015

Ateliere:

  • Zidărie și tehnici murale (frescă, secco, sgraffito, stuc)
  • Pietrărie și restaurarea sculpturilor
  • Dulgherie
  • Tâmplărie și restaurare mobilier vechi

Înscrierile se fac online pe www.heritagetraining-banffycastle.org, secţiunea „Implică-te“.

La program au participat până în prezent peste 1500 de cursanţi din 25 de ţări (România, Albania, Australia, Brazilia, Belgia, Franţa, Ungaria, Polonia, Slovenia, Suedia, Marea Britanie, Statele Unite, etc.)

Notă: locurile disponibile sunt limitate. Termenul de înscriere este 15 aprilie 2015. Taxa de participare este 200 Euro/participant/modul, pentru studenți 150 Euro/participant/modul (sumă care reprezintă contribuţia participanților la cheltuielile de cazare şi masă). Programul este finanțat de Programul-cadru Cultura al Uniunii Europene – Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură. Pentru detalii suplimentare despre cursuri și activități, vă invităm să accesați site-ul Centrului de specializare: www.heritagetraining-banffycastle.org

Tag-uri:
Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0