fbpx

Cursuri de artă la Fundația Calea Victoriei

Fundația Calea Victoriei vă propune în luna aprilie ateliere practice de artă, unde puteți transpune pe mici obiecte decorative culorile vesele ale primăverii. Dar și cursuri teoretice, care vă vor oferi ideile de bază pentru a înțelege lucrările artistice sau vă vor prezenta, precum o poveste frumoasă, stilurile care au influențat nu doar arta ci și societatea și de unde au pornit ele.  

Atelier de Mozaic din 18 Aprilie – Descoperiți și experimentați una dintre cele mai vechi și mai spectaculoase arte decorative – mozaicul. Materialele colorate pe care le vom folosi sunt marmura, gresia, ceramica smălțuita și sticla, îmbinate cât mai armonios și original, pentru a crea obiecte utile și estetice. Veți experimenta bucuria de a inventa mici opere de artă cu propriile mâini și de a vă deconecta într-un mod inedit.  

Curs de Desen: creion, cărbune, pastel din 22 Aprilie – Oricine poate desena. Mai bine spus, oricine poate învăța să deseneze, deoarece desenul poate însemna talent și imaginație, dar în aceeași măsură poate însemna doar observație, măsurători și exercițiu. Reprezentarea se face în general prin linii, puncte, pete, simboluri etc. Desenul poate fi monocrom sau colorat. Nimic mai simplu, așadar. 🙂  

Vreau să mă pricep la Arta din 14 Aprilie – Vreau să știu la ce mă uit când privesc un tablou! Vreau să înțeleg arta abstractă și de ce e Picasso un mare artist! Vreau să știu diferența dintre clasic și modern sau dintre pictural și decorativ! De unde știu dacă o compoziție e bună sau proastă? Când este simetria bună și când este rea?   La aceste întrebări și la multe altele răspunde cursul de față.   În plus, cursul va abunda în exemple concrete și, spre final, va deveni interactiv: vom comenta împreună opere de artă, după ce am învățat cum s-o facem.  

De la ART NOUVEAU la ART DECO. Artă, modă și societate, din 29 Aprilie – Cu ajutorul a numeroase imagini, documente și fragmente muzicale, descoperim modul în care societatea de la 1900 a reacționat în fața modernizării: de la revolta împotriva academismului la dorința artiștilor de a surprinde ritmul alert al vieții, de la corpurile feminine eliberate de chinul corsetului la formele geometrice, ce domină arhitectura și picturile timpului.  

Sunteti asteptati cu drag în luna aprilie la Fundația Calea Victoriei, să pătrundeti  în frumoasa lume a artelor, plină de culoare și viață.  

Înscrierile la cursuri se fac la contact@victoriei.ro Mai multe detalii la www.victoriei.ro           

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0