fbpx

Cursuri gratuite pe tema mobilităţii urbane durabile

Celor interesaţi de dezvoltarea durabilă a spaţiului public le recomandăm noile cursuri gratuite pe tema mobilităţii urbane durabile, organizate prin TRANSPORT LEARNING – proiect în cadrul programului Intelligent Energy Europe. Adresate cu prioritate celor care activează în adminstraţia publică locală sau centrală (primării, consilii judeţene, ministere) ori în cadrul agenţiilor energetice şi de mediu, cursurile sunt deschise în măsura locurilor disponibile şi tuturor celor care sunt interesaţi să se implice într-un proiect concret în domeniul mobilităţii urbane.

Cursuri gratuite pe tema mobilităţii urbane durabile

Cursurile sunt pregătite şi susţinute de către specialişti în domeniu din diferite ţări europene şi oferă pregătire teoretică şi consiliere pentru implementarea unei aplicaţii în domeniu ulterior absolvirii cursului.

Înscrierea se face online pe www.transportlearning.net, pagină pe care găsiţi şi toate informaţiile necesare.

Vor fi organizate 8 module desfăşurate în 4 oraşe din România:

1. Consilierea municipalităţilor asupra mersului pe jos şi cu bicicleta

2. Comunicarea

între 18 şi 22 iunie 2012 la Sibiu

3. Modele de transport public

4. Utilizarea terenului şi locuirea la nivelul managementului mobilităţii

între 15 şi 19 octombrie (locaţie neconfirmată încă)

5. Managementul spaţiilor de parcare, restricţionarea accesului şi controlul vitezei

6. Proiectarea străzilor, imaginea spaţiului stradal şi calmarea traficului

între 21 şi 25 ianuarie 2013 (locaţie neconfirmată încă)

7. Măsuri de management al mobilităţii pentru familii, şcoli şi grădiniţe

8. Conceperea şi implementarea campaniilor de mobilitate sustenabilă

între 15 şi 19 aprilie 2013 (locaţie neconfirmată încă)

Primul modul „Consilierea municipalităţilor asupra mersului pe jos şi cu bicicleta”, se adresează cu prioritate angajaţilor primăriilor şi va prezenta o amplă gamă de aspecte referitoare la posibilităţile administraţiilor publice de creştere a ponderii mersului pe jos şi cu bicicleta. Traineri vor fi Benjamin Auer şi Harald Reiterer, specialişti în mobilitate urbană durabilă, cu multă experienţă atât în ceea ce priveşte derularea proiectelor concrete în domeniu, cât şi sub aspectul formării tinerilor în acest spirit. Ambii activează în cadrul Ökoinstitut Südtirol/Alto Adige cu sediul în Bolzano, Italia: http://www.ecoistituto.it/chisiamo.php

Modulul al doilea „Comunicarea”, se concentrează pe metodele de abordare şi convingere a factorilor decizionali în favoarea mobilităţii sustenabile, asumându-şi rolul de catalizator al transferului de idei şi bune practici din Europa de NV în contextul SE European. Lector va fi Ursula Caser, trainer certificat cu un master în mediere şi experienţă în comunicare, managementul conflictelor, conceperea şi implementarea modelelor de guvernare participativă şi facilitarea negocierilor. Ea este în prezent director executiv al MEDIATEDOMAIN Ltd. şi cadru didactic la nivelul Master of Science in Transport Systems, din cadrul Universităţii Tehnice din München.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0