fbpx


White November igloo

Cutia galbenă

Text: Ioana Păunescu

Amenajarea spaţiilor mici presupune, în primul rând, o luptă cu fiecare centimetru; totul trebuie calculat riguros, astfel încât să poată fi încorporat, suprapus, inclus şi ascuns, iar imaginea interiorului să devină la fel de elegantă ca aceea a unui loft.

Cutia galbenă

În cazul acestui proiect, arhitecţii portughezi s-au concentrat asupra spaţiilor de depozitare, astfel încât rezultatul să fie unul unitar, ordonat. Pentru reamenajarea apartamentului, arhitecţii au înlocuit pardoseala existentă a livingului şi a bucătăriei pentru a crea o suprafaţă continuă în cele două spaţii, au re-creat mobilierul zonei de zi, mărind spaţiile de depozitare, şi au intervenit în zona dormitorului matrimonial şi a băilor.

Cutia galbenă

Peretele de compartimentare dintre living, holul de acces şi bucătărie a devenit, astfel, piesă de mobilier, incluzând spaţii de depozitare, cuburi mobile care pot fi folosite pe post de scaun, dar şi instalaţiile electrice. Volumul galben este unul multifuncţional; având ca detalii doar găuri asimetrice pe post de mâner sau câte un smiley pentru piesele care ţin loc de scaune, corpul cuprinde atât cuierul holului, cât şi zona de tv şi cărţi pentru living, fiind completat cu spaţii pentru tot ce s-ar putea folosi sau păstra într-un apartament, de la haine şi pantofi la aspirator şi suveniruri. Având două feţe, deci dublă adâncime, volumul se înalţă până la plafon şi este decupat doar în zona de trecere dintre holul de acces şi living.

Cutia galbenă

Bucătăria cuprinde o zonă destinată maşinii de spălat şi zonei pentru călcat, o partiţie din uşi din sticlă sablată, care lasă lumina să pătrundă în bucătărie, dar poate ascunde în spate activităţi casnice. Pentru băi, arhitecţii au optat pentru un look alb-negru şi pentru două patternuri geometrice care să umple pereţii, multiplicându-se în oglinzile de mari dimensiuni.

Cutia galbenă

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0