fbpx

De 1 mai, GivingTuesdayNow te invită la mare! La marea generozitate

Pe 5 mai, GivingTuesday te cheamă la GivingTuesdayNow, o zi dedicată generozității și solidarității globale ca răspuns la criza fără precedent creată de COVID-19. Astfel, românii sunt invitați, între 1 și 5 mai, să #punăinimă și să deschidă sezonul generozității printr-un festival al faptelor bune – GivingTuesdayNow la mare. Biletul la festival reprezintă un gest de bine, iar cei care se vor implica vor merge virtual pe plajă și la un concert online.

GivingTuesday este o mișcare globală dedicată generozității care încurajează oamenii, organizațiile neguvernamentale, instituțiile și companiile să ajute la transformarea comunităților din care fac parte și a lumii. Deși GivingTuesday 2020 se întâmplă pe 1 decembrie, anul acesta generozitatea este mai importantă ca oricând, iar ca răspuns la criza fără precedent creată de COVID-19, pe 5 mai, are loc o ediție specială, GivingTuesdayNow, în peste 65 de țări din întreaga lume.
România se alătură acestei inițiative și invită oamenii de bine să pună inimă și să facă parte din această mișcare globală, dar nu oricum, ci printr-un festival al generozității – GivingTuesday Now la mare.

László Bodor, Cofondator al Asociației Envision și inițiator al mișcării #givingtuesday în România, spune că „pentru români, ziua de 5 mai nu are o semnificație deosebită, în schimb 1 mai este o dată simbolică, pe care foarte mulți dintre noi o sărbătoreau pe plajă. Anul acesta, suntem izolați la domiciliu și nu putem fugi la mare, așa că folosim această oportunitate pentru a le da o alternativă oamenilor de a vizita marea #stândacasă, fiind mai buni și mai generoși.”

Festivalul GivingTuesdayNow se va desfășura online, pe Facebook, între 1 și 5 mai, cu mesajul De 1 mai, hai la mare! La marea generozitate. Evenimentul va debuta vineri, 1 mai, cu un live de pe plajă și se va încheia pe 5 mai cu un concert online susținut de 6 artiștii din România: Dan Byron, Lucia, Teodora Moroșanu, solista de la Rockabella, Radu Osaciuc de la Dimitri`s Bats, Doru Pușcașu de la Om la Lună și Cătălin Milea. În tot acest timp, oamenii de bine vor fi invitați în evenimentul de pe Facebook să vorbească despre gesturile lor de generozitate și să încurajeze lumea să se alăture mișcării.

Ca orice festival, accesul GivingTuesdayNow la mare se face cu bilet, care va fi unul simbolic. Toți cei care doresc să ia parte la festival vor trebui să posteze pe wall-ul evenimentului care este gestul de generozitate pe care vor să-l facă în perioada 1-5 mai. De la o mică donație în bani către o cauză sau cumpărături pentru vecinul de la 4, până la o donație de sânge, o pagină de strângere de fonduri pe galantom.ro sau o acțiune de voluntariat în cartier. Pe cei care se alătură îi încurajăm să împărtășească cu noi poze și video scurte despre faptele lor de generozitate ca să dăm vestea bună mai departe.

În plus, toate faptele bune vor fi ilustrate de artistul grafic Andrei Pacea, aka Născut de ziua mea, sub formă de bilet de acces și vor fi oferite simbolic participanților ca dovadă a implicării lor.

„Vrem ca prin ilustrarea gesturilor de bine să avem la finalul celor 5 zile o hartă a generozității. Un memento din această perioadă grea prin care trecem, dar și o dovadă că solidaritatea și bunătatea, împreună cu respectarea măsurilor de protecție sunt cele care ne vor scoate din această criză”, a mai spus László Bodor.

Mai multe detalii despre eveniment pe pagina de FB: https://www.facebook.com/events/1531904090311395/

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0