fbpx

De gust bun/primăvară 2019: Banchiza Urbană 12

Dragi prieteni ai Banchizei Urbane, în caz de simptome astenice primăvăratice, nu intraţi în panică, deschideţi revista. Există aici felurite remedii pentru ochi și minte.

În caz că nu veţi porni imediat la drum după ce veţi descoperi cele trei cabane de poveste de la munte sau încântările Barcelonei și ale Cantabriei, veţi fi invitaţi la festin.

corect_ingust_pg20

La festinul igloo îngust, care propune o masă mare, încărcată cu experienţe ce bucură trupul, învăluind și sufletul. După ce veţi afla unde se poate sta la o ciorbă bună ori supă extrem de cremoasă prin oraș (Trofic, Papila), dar și care mai sunt locurile noi unde merită să fiţi văzuţi răsfoind Banchiza Urbană (UrBarn, Mamizza, Bite, cafeneaua MARe, SARA) sunteţi invitaţi direct la desert.

Ciocolata artizanală (Spinoa, Ciocolata II’, Les Saveurs d’Yveline) se consumă cu o ceașcă aromată de ceai (Matcha Bar, Camera din Față) sau cu un smoothie detox.

bu_pg26

Mergând și mai departe, ajungem în universul istoric al dulciurilor imaginate de chef Ana Consulea și încercăm să aflăm dacă există viaţă și dincolo de papanași ori merdenele.

Rămânând pe firul istoriei, aflăm câte ceva din misterele primelor cărţi de bucate românești, graţie scurtului portret al Ecatherinei Colonel Steriady. Plus trei reţete din alte vremuri, care au sonorităţi demne de lăsat gura apă, cum ar fi șerbetul de nuferi…

bu_pg28

Credem în continuare în înfrăţirea dintre literatură și gurmanzi, prin urmare, scriitoarea Ohara Donovetsky ne invită să bem un ceai în deșert.

bu_pg38

De unde revenim cu picioarele pe pământ și, după o vizită virtuală printr-un Muzeu de Fotografie (Alex Gâlmeanu), aflăm misterele ilustraţiei (Elena Țara), ale fotografiei (Sabina Suru), ceramicii (Mădălina Teler) sau artei (Mihai Zgondoiu) . Ne tragem sufletul la radio (Roxana Iorgulescu Bandrabur), după care ne oprim la croitorie. Pe strada Eforie. Și tot așa prin oraș…

cop_bu12_shop

Banchiza Urbană 12 poate fi comandată online aici sau găsită în librăriile Cărturești.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0