fbpx

De mâncat & băut între două filme, la TIFF

La TIFF, la Cluj, e cam așa: între două filme, alergi să bei o cafea sau să mănânci o supă. Locuri mai mult decât apetisante există acum la tot pasul, iar o listă numai bună de bifat, în cele ce urmează.
Emblematică pentru festival, dar și pentru Cluj, este Casa TIFF, situată în centrul istoric al orașului, în imediata vecinătate a bisericii Piariştilor şi a clădirii centrale a Universităţii Babeş-Bolyai . Aici frappé-ul se bea în curtea unei case monument istoric construite între secolele XVI-lea şi XIX-lea. În plus, șansa de a sta la aceeași masă cu vedetele prezente în festival, crește considerabil.

dg-20130803-001744

Pentru o altă cafea în tihnă sau to go, pe strada Napoca 4, se poate intra la Meron. Amprenta designului lui Cosmin Todor e vizibilă în amenajarea urban-industrială care are drept laitmotiv fagurele. În așteptarea cafelei, vei avea timp să observi, în detalii, întâlnirea dintre trecut și prezent.

screen-shot-2017-06-06-at-15-11-44

Un bistro la care poți mânca un mic-dejun consistent sau bea un pahar de vin pe înserat este Bujole. Un spațiu mic, atent construit, cu iz de veche bucătărie franțuzească, oferă senzația că ai ajuns în sufrageria unor prieteni buni. O găsești în Piața Unirii 15.

screen-shot-2017-06-06-at-15-12-58
O pauză de festival se poate lua în Parcul Central, unde, în caz de foame, ori sete, există Chios, pe care designerul Cosmin Todor și echipa sa l-au definit în raport cu parcul și cu moștenirea arhitectonică a clădirii aflete pe marginea lacului.

screen-shot-2017-06-06-at-15-13-53

Seria de scurmetraje românești îți face poftă de ceva tradițional? Răspunsul poate fi restaurantul Zama, aflat pe strada Napoca 16. Aici tradiția este transpusă în design printr-un amestec de elemente moderne și tradiționale, de industrial și clasic, metal și lemn.

screen-shot-2017-06-06-at-15-14-56

O cină ca la carte se poate întâmpla la Cabinet de Vin & Cocotte, pe Bulevardul Eroilor, 5. Amenajat într-un spirit cu tentă medievală, restaurantul devine cadrul alchimic al unei experienţe ce implică un meniu internaţional, vinuri din toată lumea şi un design ce surprinde prin accente şi rezolvări de delimitare a spaţiului.

screen-shot-2017-06-06-at-15-16-14

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0