fbpx

De vorbă cu Luiza şi Corina Naduh, Smiling Shoes

Când şi cum v-aţi hotărât să intraţi în lumea designului? A existat vreo întâlnire care v-a marcat?

Afacerea cu pantofi a fost începută de tatăl nostru în 1994 la Târgovişte, acolo unde este şi în prezent atelierul. Era o fabrică mică, care făcea producţie de serie exclusiv pentru bărbaţi. La început nu ne-am implicat direct în afacere, însă după ce am ajuns în Bucureşti lucrurile s-au schimbat tocmai din încercarea noastră de a ne diferenţia de uniformele existente pe piaţă. Astfel, am făcut primii paşi spre o lume care să acorde mai multă atenţie pantofilor. Prima colecţie Smiling Shoes, dedicată exclusiv femeilor, a luat naştere în primăvara anului 2007, iar până în prezent numărăm 10 colecţii integrale, o serie de colecţii capsulă cu Adrian Oianu şi o colecţie ediţie limitată realizată împreună cu Rhea Costa.

Totul a început de la pasiunea pentru accesorii şi combinaţii de culori, dar şi din dorinţa de a aduce un zâmbet şi o amprentă personală acolo unde, altfel, ar domina uniformitatea. Continuăm deci o afacere de familie şi am încercat să construim un brand bazat pe valorile în care credem.

Primii clienţi evident că am fost tot noi, iar asta ne-a lărgit cercul de potenţiali clienţi. Treptat, conceptul „smiling” a prins viaţă, produsele noastre şi-au câştigat o identitate şi lumea a început să le recunoască.

De vorbă cu Luiza şi Corina Naduh, Smiling Shoes

De vorbă cu Luiza şi Corina Naduh, Smiling Shoes

Care vă sunt sursele de inspiraţie zilnice şi mai generale, pe termen mai lung? Cum arată/trebuie să arate spaţiul unde lucraţi?

Pe măsură ce afacerea a început să capete amploare, a apărut şi nevoia de a împărţi responsabilităţile. Astfel, de producţie şi departamentele operaţionale se ocupă tata, acestea fiind localizate la atelierul din Târgovişte, iar creaţia, promovarea şi relaţiile cu clienţii sunt acoperite de noi, în Bucureşti. Spaţiul unde iau naştere creaţiile „Smiling Shoes” este împărţit între atelierul din Târgovişte şi showroomul din Bucureşti, ambele locuri fiind nişte spaţii de suflet, cu inspiraţie.

Dintotdeauna, pasionate fiind de modă, am fost atente la tendinţe, iar acum suntem mult mai atente la direcţiile în care se îndreaptă moda atât pe plan naţional, cât şi pe plan internaţional. Găsim inspiraţie în cele mai diverse momente, însă întotdeauna ne raportăm la preocupările şi provocările care apar în viaţa fiecăreia dintre noi.

Care este cea mai importantă/fericită realizare de până acum?

Visul nostru a devenit realitate, am crezut în el şi „smiling shoes” au prins viaţă.

De vorbă cu Luiza şi Corina Naduh, Smiling Shoes

Care sunt cele trei cuvinte care v-ar caracteriza stilul?

Îndrăzneţ, clasic şi creativ.

Care sunt planurile pentru acest an? Şi aşteptările de la scena designului în România?

Ne vom concentra în continuare pe promovarea valorilor în care credem şi care au făcut posibilă dezvoltarea brandului „smiling shoes” – calitate, creativitate, unicitate. Ne pregătim să lansăm colecţia de primăvară-vară, o colecţie specială pentru mirese, precum şi o ediţie specială „smiling shoes” cu produse unicate. Vom continua colaborările cu designerii care ne sunt aproape prin mesaje şi concept. Vom încerca să păstrăm standardele de calitate de până acum într-o lume în care, din păcate, îşi fac loc şi tot felul de „amatorisme”. Momentan nu avem aşteptări de la designul românesc, care este foarte departe de ceea ce se întâmplă pe pieţele internaţionale, vrem să ne îndreptăm toate energiile asupra produselor noastre.

Ce gânduri aveţi pentru cei care studiază astăzi designul?

Este foarte greu, dar, dacă crezi în ceva, cu siguranţă o să reuşească. Noi am crezut!

De vorbă cu Luiza şi Corina Naduh, Smiling Shoes

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0