fbpx

Dei Frati: un alt fel de „acasă”

Pentru casa brașoveană de la numărul 16 din Piața George Enescu, anul 2015 a echivalat cu resuscitarea și trecerea de la funcțiunea de locuință, la cea de restaurant. Întregul concept al amenajării gravitează în jurul ideii de acasă, de spațiu unde ajungi pentru a te relaxa în compania prietenilor și a familiei.

Fiind vorba despre un imobil aflat într-o zonă de monumente protejate, s-au ales, unde era necesar, finisaje cât mai apropiate de cele specifice epocii de apariție a imobilului.

Astfel, un tribut adus trecutului este marcat de punerea în valoare a vechii tencuieli, pe alocuri nefinisată. Peste această dimensiune de patină temporală s-a suprapus necesitatea funcționalității și a adaptării casei la noua funcțiune de restaurant.

Lemnul în nuanță natur a fost privilegiat atât în ceea ce privește mobilierul, proiectat și realizat aproape în totalitate în colaborare cu cei de la Nod Makerspace, cât și în zona de plafon, grație bârnelor aparente. Toată această căldură lemnoasă este contrabalansată prin paleta coloristică rece (albastru, indigo) și completată de accentele vegetale.

Ceea ce atrage în mod inevitabil atenția la Dei Frati sunt corpurile de iluminat, care personalizează și delimitează fiecare zonă a restaurantului, luând  forme geometrice diferite. Acestea au fost realizate custom made cu ajutorul celor de la Sign Shop. Colaborarea strânsă a echipei de arhitecți cu beneficiarii s-a transpus într-un veritabil sentiment de familiaritate, facilitând escapismul urban.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0