fbpx

Delta Boutque şi Carmen Silva, două pensiuni surori pe braţul Sulina

Cele două pensiuni-surori situate pe braţul Sulina în localitatea Crişan combină într-un concept nou definiţia boutique-hotelului cu cea a construirii la scară mică în deplin acord cu mediul natural şi cultural. Fără a ieşi din spiritul regulamentului de construire al Deltei Dunării, care impune înălţimi mici, materiale naturale cu specific local şi volume cu maximum 10 unităţi de cazare, ansamblul celor două pensiuni utilizează cu imaginaţie aceste condiţionări riguroase pentru a demonstra că respectarea regulilor nu este o piedică în calea confortului contemporan şi nici nu limitează originalitatea.

Pensiunea Delta Boutique expune pe faţada principală un parter dominat de plin, placat cu un riflaj orizontal din lemn care asigură ­­­­­­intimitatea în raport cu strada, şi oferă în schimb o terasă amplă şi deschisă la nivelul etajului întâi, care transformă restaurantul de aici într-un punct de observare de la înălţime a peisajului acvatic care se desfăşoară dincolo de pontonul din lemn. Volumetria curată şi simetrică, învelitoarea din stuf şi elementele de lemn pictate în albastrul tipic Deltei, îm­pre­ună cu terasa care reia tema prispei vernaculare, sintetizează atitudinea reverenţioasă a proiectului faţă de valorile locale.

În conti­nu­­are, volumul desfăşurat pe adân­cimea par­celei defineşte împreună cu clădirea pensiunii Carmen Silva o curte latera­lă longitudinală, plantată cu iarbă şi vegetaţie joasă. Latura opu­să acestei curţi, de lăţime mai mică, cu­prin­de accesul secundar, către spaţiile tehnice şi cele destinate personalului. Pentru a nu im­per­meabiliza excesiv terenul de la nivelul so­lului, cele două piscine – pentru adulţi şi pentru copii – împreună cu barul adia­cent au fost amplasate pe terasa de la etajul întâi al pensiunii Delta Boutique, cu acces facil din ambele corpuri de clădire. În completare, pensiunea Carmen Silva pune la dispoziţie o zonă de spa, două camere pentru tenis de masă şi biliard şi o sală multi­funcţională. Camerele de cazare sunt amplasate în principal la parter, cu acces de pe o cursivă protejată şi umbrită cu riflaje din scânduri verticale distanţate.

În tandem cu parterul compact, la etaj şi mansardă ambele pensiuni au volumetria spartă de cursive şi terase private, care asigură fiecărei camere un spaţiu exterior propriu şi în acelaşi timp apropie proporţia de cea a unei case tradiţionale. Imaginea exterioară a corpurilor de clădire din adâncimea parcelei cuprinde finisaje naturale cu punere în operă contemporană, mai puţin decorate – placaje de faţadă din stuf şi riflaje de scânduri, obloane şi uşi pline din lemn vopsit albastru. Amenajarea interioară respectă standarde hoteliere ridicate şi rămâne în gama şi culorile materialelor exterioare, aducându-le însă în compoziţii mai apropiate de aşteptările de confort ale unor oaspeţi exigenţi. Mobilierul, corpurile de iluminat, pardoselile din piatră naturală, parchet şi deck, placajele din lemn şi tapetul utilizat în majoritatea spaţiilor, toate compun o imagine tipică pentru un boutique-hotel modern, cu specific pronunţat.

Elementele naturale prezente în amenajare – dulapuri din lemn masiv în cazul recepţiei şi barului de la piscină, trunchiuri de copac în camerele de cazare, plafoane din scândurele de lemn pe holurile interioare, mese şi scaune diferite şi banchete cu tapiţerii din textile naturale în restaurant – definesc o atmosferă primitoare în care localizarea ansamblului în Delta Dunării devine o importantă referinţă la nivel identitar.

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0